Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Cultură

ÎNTRE LUMI – expoziție pictură Cornelia Tersanszki

O expoziție care ne aduce în atenție contemplarea eului creator al artistei Cornelia Tersanszki prin intermediul picturii pe sticlă întoarsă.
Vernisajul va avea loc în data de 1 decembrie, ora 18:00 (fără public), urmând ca iubitorii de artă să o poată admira în perioada 2 – 15 decembrie. Intrarea este liberă! Vernisajul va fi transmis online pe pagina de Facebook a galeriei.

Tersanszki Cornelia este de profesie inginer automatizare, dar evadează în lumea artei prin pictură, definitivându-și studiile în acest domeniu prin absolvirea Școlii de Arte din Bistrița. A început să expună începând din anul 20111, când a fost finalistă la Carpet Vista Design Competition, având expoziții atât la nivel național, cât și internațional. Talentul său este recunoscut la fiecare expoziție la care participă.

„Am această credință foarte puternică că o realitate mai luminiscentă se află dincolo de cea pe care o vedem în mod normal. Și o bucată de realitate este păstrată în fiecare dintre picturile mele de sticlă. Despre sursa de inspirație ? Să presupunem că am mers pe aceeași stradă în fiecare zi. Într-o zi, un cântec foarte frumos iese dintr-o fereastră deschisă care îmi umple inima cu o emoție covârșitoare, dintr-o dată aceeași stradă veche pare diferită și simt nevoia să mă duc acasă și să o pictez. O pictură foarte puternică așa ar trebui să fie. Ce m-a inspirat? Strada? Nu chiar. Este ceva dincolo de ea, este cântecul frumos care a venit prin acea fereastră deschisă…” – Cornelia Tersanszki.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *