Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

EXCLUSIV

Jocul sondajelor înainte de parlamentare: Cine să le mai creadă?

Varză à la Cluj a sintetizat toate procentele oferite de sondajele de opinie, în ultimele trei săptămâni, mai exact în perioada campaniei electorale.

La ce diferențe observăm între cifrele date de diferite case de sondare, este cât se poate de clar că nu oferă nici măcar trenduri cât de cât serioase, că datele sunt complet irelevante și că au doar un scop de manipulare politică.

Practic diferențele sunt atât de mari, încât marja de eroare de 3% nu mai reprezintă o eroare de încredere pe care o pot avea cetățenii în aceste „exerciții” sociologice.

Vă redăm lista cu cifrele oferite publicității și vă sfătuim să le comparați cu rezultatele de după alegerile din 6 decembrie.

Spor la vot!

IRSOP a fost creat în 1990 ca o organizaţie profesionistă de cercetare a pieţii: „Foarte curând am descoperit că majoritatea clienţilor aşteaptă mai mult decât seturile largi de date pe care le generează de obicei o cercetare dedicată” spun fondatorii IRSOP. Dr. Petre Datculescu este directorul IRSOP.

IMAS Marketing și Sondaje este prima firmă de cercetare de piață din România cu capital privat integral românesc. Înființată în 1992 de un grup restrâns de sociologi, experți în computere și operatori de interviu, IMAS s-a impus în timp pe piața sondajelor de opinie și a studiilor de piață din România. În 1997 firma s-a reorganizat, triplându-și numărul de angajați. În 2001 IMAS a deschis IMAS-Inc în Chișinău, Republica Moldova. Compania este controlată de Alin Teodorescu

Sociopol este institutul deținut de Mirel Palada, fost consilier al lui Victor Ponta pe vremea când acesta era premier.

Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) este un think tank independent care se ocupă cu studiul unor teme de actualitate în Romania şi nu numai, cercetarile realizate şi strategiile elaborate având ca scop optimizarea unor dimensiuni dintre cele mai diverse ale societăţii.

În noiembrie 2015, Vasile Dâncu și-a vândut Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) unui afacerist clujean. Tranzacția a fost făcută cu câteva zile înainte ca Dâncu să fie „uns” vicepremier. În prezent se spune că tot președintele Consiliului Național al PSD conduce din umbră IRES.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde este un institut de cercetare de piață, înființat în 2005, nonpartizan, care informează publicul cu privire la agenda publică, atitudinile și tendințele care modelează societatea. Grupul este condus de Marius Pieleanu, sociolog și prodecan la SNSPA.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *