Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

EXCLUSIV

Sebastian Zachmann, la Gala APPC: Nu a fost o surpriză neapărat pentru mine calitatea textelor clujene

Drăguț eveniment al celor de la APPC și le mulțumim pentru invitație, cu această ocazie.

Toată dragostea și aprecierile noastre se îndreaptă spre dumneavoastră, stimați jurnaliști, care vorbiți frumos și bine. Mulțumim și pentru serviciul pe care ni-l faceți nouă, clujenilor, de informare a realităților sau irealităților 🙂 de zi cu zi. Vă dorim cât mai multe ediții să împliniți! La mulți ani, APPC – Asociația Profesioniștilor din Presa Cluj!

În altă ordine de idei, vă redăm mesajul bun transmis de vedeta adevarul.ro, Sebastian Zachmann: „Sunt mândru în primul rând că m-ați invitat să fac parte din acest juriu și aici nu este nicio laudă gratuită, nu prea îmi stă în fire să vin cu laude de obicei, însă chiar m-am bucurat să citesc aceste texte, peste 70 de texte pe care le-am primit dinspre Cluj.

În primul rând vreau să vă spun că nu a fost o surpriză neapărat pentru mine calitatea textelor clujene pentru că eu am obiceiul să urmăresc, să citesc presa locală, așadar aș spune mai degrabă că a fost o confirmare.

În primul rând aș vrea să-i felicit pe jurnaliștii care dau știri de zi cu zi, știri cotidiene și mi-am amintit, nostalgic aș spune, în vremea în care ziarele erau ziare, căutam știri pe coloană pentru a descoperi tot felul de subiecte acolo, se ascundeau foarte multe subiecte pe care le puteai dezvolta și știu că este această mică frustrare a unor jurnaliști foarte buni care se ocupă de cotidian tocmai pentru că nu ajung să fie corect compensați cu premii sau cu laude publice pentru că tot timpul sunt într-o competiție cu cei care au timp să scrie reportaje, să facă interviuri așezate.

Deci n-aș vrea să se simtă deznădăjduiți, să continue această muncă. Prin știrile lor m-am plimbat și eu puțin pe străzile Clujului, prin cotloanele Clujului, au fost tot felul de nume de străzi pe care am avut curiozitatea să le caut pe google și să localizez puțin spațial, geografic ce se întâmplă acolo la Cluj, de asemenea am citit interviuri foarte bune care ar fi ținut prima pagină la orice cotidian național sau european, ca să nu mai spun de două, trei, reportaje foarte, foarte bune, cu foarte mult talent și foarte multă atenție scrise și asta aș vrea să subliniez că nu este doar un concurs local, regional, marginal, ci aceste texte pe care le-am citit și le-am notat, unele cu note maximă cred că ar putea câștiga orice concurs nu doar la nivel național ci chiar european sau internațional, fie că vorbim aici de Cluj, București, Londra sau alte capitale ale lumii, dacă a vorbi aceeași limbă, o limbă universală a presei”.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *