Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

EXCLUSIV

Emil Boc: Toate analizele arată că în 2050 două treimi din populația planetei va locui în orașe

Prezent la dezbaterea LIVE organizată luni de FSPAC – Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, cu tema „Orașele Viitorului”, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat, citând mai multe studii, că în următorii treizeci de ani două treimi din populația planetei va locui în orașe și că orașele viitorului vor avea o parte plină a paharului dar vor avea și o parte extrem de consistentă, grea.

„Deja în Uniunea Europeană două treimi din populație trăiește în orașe. Toate analizele arată că în 2050 două treimi din populația planetei va locui în orașe. În România încă nu este așa, este 50% sau undeva sub 50% locuiesc în orașe. Clar că în 2050 și noi vom fi cu două treimi în orașe, așa că Bogdan, orașele nu vor dispărea, dimpotrivă, cu siguranță vor avea un mare viitor că e un trend mondial, nu văd de ce România ar ieși din acest trend mondial, european. Doar că suntem un pic mai în spate în mersul istoriei dar tendința spre urbanizare și spre oraș va fi inevitabilă și se va întâmpla cu bune și cu rele.

Cu bune, spre o calitate a vieții. Oamenii merg la oraș pentru universități, pentru calitatea vieții, pentru locuri de muncă mai bine plătite, pentru distracție dar le aduc și alte probleme, șomaj, violență, droguri, problemele respective.

Deci, să ne așteptăm că orașele viitorului vor avea o parte plină a paharului dar vor avea și o parte extrem de consistentă, grea, care va ține de ce înseamnă securitate socială, locuri de muncă și evitarea altor aspecte. Se va întâmpla și în România, se întâmplă deja și sub ochii noștri. Deci tendința de urbanizare este masivă”.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *