Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Agora

Băi, voi citiți ce scrie profa Alexandra Oană? E mișto tipa!

Are USR PLUS o candidată tare șmecheră la Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, profa Alexandra Oană. Noi o urmărim de ceva vreme și vă sfătuim și pe voi să faceți asta dacă sunteți pasionați de foreign policy.

De exemplu, are o postare smart legată de alegerea a unui judecător la Curtea Supremă din SUA: „În SUA, dispariția lui Ruth Bader Ginsburg e deplânsă drept căderea unui zid, mai degrabă decât trecerea în neființa a unei femei!

Iar faptul că o judecătoare de 87 de ani, fragilă și greu încercată de boală, era tot ce stătea între demnitatea persoanei umane și anularea unor drepturi fundamentale, ne arătă cât de volatilă e, de fapt, democrația, chiar și în Statele Unite ale Americii.

Dacă Partidul Republican va impune încă un judecător la Curtea Supremă înainte de alegerile prezidențiale, al treilea numit de Trump, majoritatea nou formată pro republicană, va putea să revină asupra unor drepturi greu câștigate de femei și pe care le credeam ireversibile.

Trebuie să nu uităm niciodată că drepturile de care noi ne bucurăm acum se datorează curajului și tenacității unor oameni ce le-au cerut într-un moment în care societatea nu le lua de la sine înțelese și nu era pregătită să le acorde pur și simplu.

Le datorăm să păstrăm intacte libertățile câștigate de ei pentru noi toți și fundamentale pentru democrația noastră” scrie Oană.

Evident că este o susținătoare a corectitudinii politicii, pe care noi evident că nu o promovăm din motive ideologice și de bun simț dar profa asta ne place.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *