Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate Cultură

Cristian Manolachi: Statuile cu Lenin pot prospera în voie prin Occident. Sistemul bolșevic impus a ucis în numele poporului

Ne place de tânărul liberal Cristian Manolachi, gândește bine și scrie curat, are bun gust, se vede că este școlarizat serios, nu bruma de lecturi citite cu care se laudă unii și alții.

De câteva săptămâni, Manolachi a comentat despre distrugerea unor statui, care reprezentau personaje istorice din Occident. Cum naiba ne-a scăpat analiza nu știm dar v-o redăm chiar dacă timpul a cam trecut.

„Statui ale diverselor personaje istorice sunt distruse în Occident. Figurile istorice nu mai corespund noii istorii, propusă de salvatori nevotați, dar legitimați de ideologia (neo)marxistă care-i animă. Rescrierea istoriei este un vechi obicei al diverșilor ideologi. Aceștia raportează memoria trecutului la standardele morale de astăzi; totul este redus la luptă de clasă, întreaga istorie fiind redată ca o luptă de emancipare socială. Lucrurile nu sunt noi, dialectica materialistă a istoriei fiind inspirată de Marx. Noi, românii, l-am avut pe Roller.

Pe același principiu ar trebui distruse întreaga pleiadă de statui antice din Roma ori aievea (epoca sclavagistă, ziceau comuniștii), fiind reprezentați împărați romani, nobili, magistrați – cu toții, proprietari de sclavi. La Cluj ar trebui imediat distruse Lupa Capitolina (cu un basorelief al împăratului Traian pe soclu), statuia lui Octavian Goga (nu doar poet, ci prim-ministru într-un guvern autoritar de extremă dreapta) și lista poate continua. Treptat, vom descoperi anul 0, în care umanitatea se va dezbăra de întreaga istorie și, sigur, de toți cei care au avut, mai mult sau mai puțin, legătură cu aceasta.

PS. Statuile cu Lenin pot prospera în voie prin Occident. Sistemul bolșevic impus a ucis în numele poporului” a comentat Manolachi, o opinie de mare valoare.

Cristian Manolachi este directorul Casino-Centru de Cultură Urbană, doctor în istorie, cu o lucrare de excepție al cărei titlu este: „Asasinatul politic în societatea românească. 1860 – 1940”. Manolachi mai este Absolvent al Masteratului în Istoria şi Socio Antropologia Epocii Moderne.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *