Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Agora EXCLUSIV

Papahagi: Ce frumos ar fi dacă toți cei care nu pot dormi noaptea, preocupați de sărăcia altora, și-ar dona lunar o parte din venituri

Ne place tot mai mult de Papahagi, omul gândeşte sănătos, pare a fi corect şi cea mai mare calitate a sa este că şi-a ratat şansele politice, aşa avem şi noi un veritabil intelectual de dreapta – conservator şi nealterat politic!

Ne-a plăcut ideea asta a lui că „ce frumos ar fi dacă toți cei care nu pot dormi noaptea, preocupați de sărăcia altora, și-ar dona lunar o parte din venituri” prin urmare, vă redăm, în integralitate, cugetarea sa.

Ce frumos ar fi dacă toți cei care nu pot dormi noaptea, preocupați de sărăcia altora, și-ar dona lunar o parte din venituri

„Ce frumos ar fi dacă toți cei care nu pot dormi noaptea, preocupați de sărăcia altora, și-ar dona lunar o parte din venituri (adesea, consistente) unor săraci reali, din preajma lor, în loc să-și clameze generozitatea și empatia, plictisind sau terorizând intelectual o lume întreagă, sau vrând să demoleze capitalismul care, de bine, de rău, a extins bunăstarea în chipuri și locuri nebănuite.

Ce frumos ar fi dacă ar construi ei fabrici echitabile de pantofi și haine în Bangladesh sau în Vietnam, unde să plătească salarii de 1-2.000 dolari/lună muncitorilor, dacă ticăloșii de capitaliști care chiar au construit fabrici acolo practică sclavia (să muncești liber pentru 200 dolari/lună în lumea a treia, în loc să mori de foame, se numește sclavie în vocabularul neo-marxist).

Ce frumos ar fi dacă specialiștii în gender studies și-ar părăsi catedrele sufocate de toxica masculinitate și de privilegiul alb de la Harvard, Yale, sau Princeton, și ar merge în Bronx, Minneapolis, Seattle sau St Louis, să educe gratis tinerii de culoare crescuți fără tată, adică în sărăcie și violență, ca rezultat al revoluției sexuale (sexo-marxiste), care a condus la eliberarea femeilor de bărbați și a bărbaților de bărbăție (care nu e sinonimă cu „violența” din slangul marxist, ci cu demodate concepte conservatoare, precum responsabilitatea, protecția soției și copiilor, răbdarea unui angajament de lungă durată, educația întru credință și cuviință, sacrificiul de sine etc.).

Ce frumos ar fi dacă, în loc să ne explice cum să ne creștem copiii, s-ar obosi să facă ei unul, doi, trei copii și să-i crească frumos și empatic, după preceptele lor. Ce frumos ar fi ca, în loc să-și investească banii în educația (privilegiată) a propriilor copii, ar neglija-o și ar finanța educația universitară a unui copil defavorizat.

Ce frumos ar fi dacă ne-ar mai scuti cu insuportabila lor aroganță și ipocrizie! Imagine all the leftists doing what they claim, a-a-a-a!” a scris Papahagi.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *