Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate

Apusenii au fost conectaţi de Cluj-Napoca în mai puţin de un an! De la gropi şi noroaie la drumuri normale.

Multă tevatură a fost în ultimii ani pe seama drumurilor care duc dinspre Cluj-Napoca, spre zona montană a judeţului, Munţii Apuseni, oamenii din munte, pe bună dreptate, plângându-se de faptul că sunt rupţi de civilizaţie.

Drumurile erau adevărate capcane pentru mocanii care făceau naveta între reşedinţa de judeţ şi satele din munte, de asemenea, surse de îndepărtate a turiştilor şi aici amintim pârtia de la Muntele Băişorii şi recentele pârtii de la Mărişel.

În tot acest timp, Alin Tişe, în permanenţă a promis reabilitarea acestor drumuri şi în final chiar s-a ţinut de ce a promis.

Platforma varzalacluj.ro a realizat un rezumat al realizărilor preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, pe drum, dată şi context:

22 noiembrie 2019 – Au fost finalizate lucrările de asfaltare, pe sectoare, pe drumul judeţean 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat lucrările de întreţinere, respectiv de asfaltare pe sectoare, pe drumul judeţean 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R.

Alin Tișe, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj „Mă bucur că am reușit, așa după cum am promis, să finalizăm aceste lucrări înainte de venirea iernii. O satisfacție în plus e legată de faptul că atât locuitorii din zonă cât și turiștii amatori de sporturi de iarnă vor avea acces în zonă, în acest sezon rece, pe un drum ce asigură excelente condiții de circulație”.

În ceea ce privește lucrările executate pe fiecare tronson în parte, sectorul de drum în lungime de 10,3 kilometri, de la kilometrul 35+200 la kilometrul 24+900, a fost asfaltat integral, iar pe sectorul cuprins între kilometrul 23+460 și kilometrul 10+400 au fost executate lucrări de asfaltare pe mai multe sectoare, însumând 9,06 kilometri de drum.

De asemenea, a fost asfaltat integral podul de la kilometrul 4+500, din zona lacului Tarnița, și al doilea baraj situat la kilometrul 9+550, în timp ce pe toată lungimea primului baraj, situat la kilometrul 8+640, au fost executate plombări cu mixtură asfaltică.

Totodată, pe sectorul de drum în lungime de 6,7 kilometri, cuprins între kilometrul 41+900 și kilometrul 35+200, au fost executate lucrări constând în plombări cu mixtură asfaltică în zonele deteriorate ale căii de rulare.

Reamintim, în acest context, că în cursul lunii august, Consiliul Județean Cluj a fost nevoit să rezilieze contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare încheiat cu Asocierea SC Kiat Group Construct SRL – SC Tehnic Asist SRL – SC Damar Consult SRL.

În aceste condiții, pe acest drum județean au fost executate lucrări de întreținere, inclusiv asfaltare, care au urmărit asigurarea unei circulații în condiții de siguranță, până în momentul realizării lucrărilor de reabilitare și modernizare. În ceea ce privește continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, va fi organizată o nouă licitație pentru atribuirea serviciilor de execuție a lucrărilor.

Lucrările de asfaltare la drumul județean care duce spre Mărișel sau spre o evadare din aglomerația urbană se află pe…

Publicată de Alin Tișe pe Joi, 14 noiembrie 2019

Tarnița, drumul județean spre Mărișel. Lucrările de asfaltare sunt aprope finalizate.

Publicată de Alin Tișe pe Miercuri, 20 noiembrie 2019

La începutul anului 2020, Tişe anunţa că în anul curent reabilitarea mai multor drumuri va fi finalizată: „𝟔𝟖𝟐 𝐤𝐢𝐥𝐨𝐦𝐞𝐭𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦 județean au fost reabilitați. Nu este puțin. Au fost și dificultăți, dar le-am depășit. Am ajuns cu asfalt pe trasee în care nu se credea că se va ajunge vreodată. Știm că mai sunt zone unde trebuie să intervenim și comunități în care suntem așteptați cu utilajele. Vom ajunge! 𝐂𝐮 𝐜𝐞𝐫𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐯𝐨𝐦 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚 să investim în infrastructura rutieră”.

Şi au început:

30 martie 2020 – Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 103G Săndulești – (DJ 103I) Cheile Turzii

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare derulate pe drumul județean 103G Săndulești – (DJ 103I) Cheile Turzii. Acestea au vizat tronsonul în lungime de aproape 4 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 31+320 și 35+230.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Finalizarea asfaltării acestui tronson va contribui semnificativ la punerea în valoare a potențialului turistic, extrem de ridicat, al întregii zone. Drumul județean 103G asigură un acces rapid și facil la DN1, pe direcția Turda, la DJ 103I spre Rezervația Naturală Cheile Turzii şi la DJ 107L spre lacurile de pescuit sportiv de la Ciurila”.

În cursul anului precedent, Consiliul Județean Cluj a executat pe acest drum lucrări de reprofilare cu adaos de piatră spartă, cu cilindrare, de așternere a stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare așternerii de covor asfaltic, și de asfaltare a două sectoare.

În aceste condiții, au fost, acum, finalizate lucrările de așternere a stratului de balast stabilizat, respectiv cele de așternere a covorului asfaltic pe sectorul de drum rămas.

Lucrările de întreținere executate pe acest drum județean mai prevăd completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, montarea de parapeți metalici acolo unde situația impune acest lucru, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare, precum și lucrări de marcaje rutiere, după finalizarea asfaltării acestui sector de drum.

Lucrările la drumul județean Săndulești – Cheile Turzii au fost finalizate.

Publicată de Alin Tișe pe Luni, 30 martie 2020

26 aprilie 2020 –  Lucrări de întreținere pe 22 de km ai drumului județean 764B (DN 1) Valea Drăganului – Baraj Drăgan

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că pe drumul județean DJ 764B (DN 1) Valea Drăganului – Baraj Drăgan se execută lucrări de întreținere curentă și periodică.

Lucrările actuale vizează un tronson de drum în lungime de peste 22 de kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 22+600 și constau în plombări cu beton asfaltic și plombări cu emulsie prin stropiri succesive.

Rolul acestor lucrări este acela de a asigura un acces rapid și în condiții de siguranță la drumul național DN1, pe direcțiile Cluj-Napoca și Oradea, precum și spre numeroasele atracții turistice din zonă precum Barajul Drăgan, Lacul Floroiu și Masivul Vlădeasa” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Reamintim în acest context faptul că acest sector de drum județean urmează să fie reabilitat și modernizat în profunzime prin intermediul proiectului european „Îmbunătățirea infrastructurii de importantă regională – Traseu Regional, Transilvania Nord, Drumul Apusenilor” finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020  și care vizează legarea localităților din județele Cluj și Bihor la TEN-T – Rețeaua trans-europeană de transport. Momentan, proiectul se află în etapa de pregătire a licitației pentru execuția lucrărilor.

Sunt mulțumit că lucrările avansează bine pe drumul județean Valea Drăganului-Floroiu.Drumul Apusenilor începe de la…

Publicată de Alin Tișe pe Sâmbătă, 25 aprilie 2020

23 aprilie 2020 – Asfaltarea tronsonului Băișoara – Iara – Surduc – Buru (DN 75) – limită cu județul Alba se apropie în ritm alert de finalizare

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că asfaltarea sectorului de drum Băișoara – Iara – Surduc – Buru (DN 75) – limită cu judeţul Alba avansează extrem de alert și se apropie de finalizare.

La această oră se asfaltează pe tronsonul Surduc – Iara – Băișoara, în lungime de aproximativ 11 kilometri, lucrările urmând să fie finalizate în aceste zile.

Anterior, în cursul săptămânii trecute, a fost finalizată asfaltarea sectorului situat între joncțiunea cu drumul național DN 75 (Buru) și limita cu județul Alba, în lungime de aproximativ 3 kilometri.

După finalizarea asfaltării, lucrările de întreținere vor continua pe sectorul cuprins între localitatea Surduc și drumul național DN 75. Lucrările de întreținere derulate pe drumul județean 107M vizează, în fapt, un sector de drum în lungime de 17,7 kilometri, de la kilometrul 24+300 până la kilometrul 42+000.

𝐈𝐀𝐑𝐀 – 𝐁𝐔𝐑𝐔, drumul județean 107MAcesta este încă un tronson de drum pe care se lucrează intens. Deși este o perioadă…

Publicată de Alin Tișe pe Duminică, 26 aprilie 2020

27 mai 2020 – A fost finalizată asfaltarea sectorului de drum Măguri – Măguri Răcătău

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic, a iubitorilor de munte şi a locuitorilor din zonă faptul că, în cadrul lucrărilor de întreținere desfășurate pe drumul județean 107T Măguri – Măguri Răcătău – Mărișel, a fost finalizată asfaltarea sectorului de drum Măguri – Măguri Răcătău. Acesta are o lungime de 4,53 kilometri și se situează între pozițiile kilometrice 16+800 și 21+330.

Anterior asfaltării, au fost executate lucrări constând în reprofilarea drumului cu cilindrare și adaos de piatră, șanțuri, lucrări la podețe, tăierea vegetației și a lăstărișului din apropierea căii de rulare, așternerea de strat de piatră cu cilindrare, precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării. Pentru completa finalizare a lucrărilor urmează să mai fie realizate și completate acostamente și să fie executate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

În perioada următoare, lucrările pe acest drum vor continua cu asfaltarea sectorului de drum Măguri Răcătău – Mărișel. Acesta are o lungime de 6,165 kilometri, mai exact de la km 5+435 la km 11+600. În prezent, pe acest sector continuă lucrările de așternere de strat de piatră cu cilindrare, în vederea asfaltării.

Reamintim, în acest context, faptul că sectoarele cuprinse între km 1+000 și km 5+435, respectiv între km 11+600 și km 16+800, au fost asfaltate în cursul anilor trecuți, cu precădere în cursul anului 2019.

Lucrările la sectorul de drum Măguri – Măguri Răcătău, au fost finalizate.

Publicată de Alin Tișe pe Sâmbătă, 30 mai 2020

✅Au mai rămas câteva tronsoane de drum din zonele Mărișel și Băișoara care au parte de lucrări de asfaltare.✅Lucrările…

Publicată de Alin Tișe pe Joi, 11 iunie 2020

19 iunie 2020 – A demarat asfaltarea sectorului de drum județean Mărişel – Măguri Răcătău

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic, a iubitorilor de munte şi a locuitorilor din zonă faptul că, în cadrul lucrărilor de întreținere desfășurate pe drumul județean 107T Mărişel – Măguri Răcătău – Măguri, a demarat asfaltarea sectorului Mărişel – Măguri Răcătău. Acesta are o lungime de 6,165 kilometri, de la km 5+435 la km 11+600.

În prealabil, au fost executate lucrări constând în reprofilarea drumului cu cilindrare și adaos de piatră, șanțuri, lucrări la podețe, tăierea vegetației și a lăstărișului din apropierea căii de rulare, așternerea de strat de piatră cu cilindrare, aştrenere de strat de balast stabilizat, precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării.

Anterior, în cursul lunii precedente, a fost finalizată asfaltarea sectorului de drum Măguri Răcătău – Măguri în lungime de 4,53 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 16+800 și 21+330.

Reamintim, în acest context, faptul că sectoarele cuprinse între km 1+000 și km 5+435, respectiv între km 11+600 și km 16+800, au fost asfaltate în cursul anilor trecuți, cu precădere în cursul anului 2019.

🚜 Lucrări în desfășurare pe drumul județean 107T. Mărișel – Măguri Răcătău#ModernizămJudețul

Publicată de Alin Tișe pe Sâmbătă, 27 iunie 2020

29 iunie 2020 – Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 103J Alunișu – Săcuieu – Vișagu

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare derulate pe drumul județean 103J Alunișu – Săcuieu – Vișagu. Acestea au fost executate exclusiv în acele intervale de timp în care condițiile meteorologice au fost favorabile și au permis desfășurarea acestui tip de lucrări.

Asfaltarea a vizat un sector în lungime de 5,6 kilometri, de la kilometrul 7+000 până la kilometrul 12+600.

Anterior, au fost executate lucrări constând în reprofilarea drumului cu cilindrare și adaos de piatră spartă, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea și curățarea podețelor, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare și așternerea stratului de balast stabilizat, ca lucrări premergătoare așternerii de covor asfaltic pe întreaga lungime a sectorului vizat.

Nu în ultimul rând, pentru completa finalizare a lucrărilor, vor fi realizate acostamente, completări de acostamente, precum și marcaje și semnalizare rutieră.

✅ Drumuri județene noi.✅ Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 103J Alunișu – Săcuieu – Vișagu.#AdministrațieLiberală#ÎmpreunăSuntemJudețulCluj

Publicată de Alin Tișe pe Luni, 29 iunie 2020

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *