Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Agora

UMF Cluj-Napoca a fost inclusă în topul celor mai bune universități din lume, top realizat de The Center for World University Rankings

Sub Anca Buzoianu, UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca înflorește. Anca Buzoianu este aspră și hotărâtă și asta se vede ultimele patru luni de când și-a luat în exercitare mandatul de rector. Fără compromisuri, fără jocuri de culise, doar o constantă încăpățânare pentru performanță.

În această seară, ne-a dat o veste extraordinară: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca a fost inclusă în topul celor mai bune universități din lume realizat de The Center for World University Rankings!

„În clasamentul CWUR 2020-2021 dat publicității pe 8 iunie au intrat 2000 de universități. UMF Cluj se situează în topul primelor 7 % universități din cele 20.000 din întreaga lume, ocupând poziția 1423.

România este reprezentată de 11 universități, din Cluj-Napoca fiind prezente în top UBB și UMF Cluj” a anunțat rectorul UMF.

CWUR măsoară performanța universităților pe baza a patru indicatori de performanţă:
# calitatea educației (25 %);
# inserţia profesională a absolvenților (25 %);
# calitatea personalului academic (10 %);
# performanța cercetării (40 %), indicator împărțit astfel: rezultatele cercetării – număr de articole (10 %), publicațiile de înaltă calitate – număr de articole apărute în jurnale de top (10 %), influența cercetării – număr de articole apărute în jurnale de mare influență (10 %) şi citările – număr de articole cu număr mare de citări (10 %).

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *