Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Agora

PSD îi dă cu jet „ilustrului profesor” Dâncu: De ce nu-l contracandidezi pe Emil Boc dacă ești așa bun!

Așa cum preconizam, greii din PSD s-au cam urinat pe mesajul domnului profesor, care fie vorba între noi, este cam căcăniu – mesajul. Cum rahat să o arzi filosofic cu silogisme de doi lei, când tu, niciodată nu ai câștigat nimic.

Ce îi răspund liderii PSD din sud, luați la bani mărunți de bistrițeanul Dâncu:

Mihai Tudose (Brăila): „Războinicu’ de lut cu papuci de pluș…. Am citit o declarație-confesiune a unui maaaare ,,gânditor” ce se vrea a fi reformatorul PSD!!! Am zis la început că gata, s-a terminat cu șmecheria și să vezi că se oferă candidat la primărie la Cluj!!!

Încerc să înțeleg personajul prin prisma faptului că el nu a câștigat niciodată alegerile pe acolo pe la el.. Niciodată. Și prin urmare nu prea știe cum e. Dar emite axioma că cei care câștigă nu contează. Importanți sunt cei care sunt plini de avânt dar se împiedică-n papuci când pleacă la luptă (campanie)….

Și se mai și alintă că el nu prea vrea, dar este foarte rugat… Poate pe principiul că e bun la bătaie.. că a mai luat!!!
Doamne apără și păzește….. P.S. Totuși o candidatură la ceva pe acolo prin preajmă? Așa ca puterea exemplului personal de cum să reușim să câștigăm alegerile?!?! Căci din opoziție e mai greu cu implementările mărețe de programe și reforme…”
.

Olguța Vasilescu (Craiova): „Foarte corect! Să câștige întâi alegerile și după aceea să dea lecții organizațiilor performante!”

Felix Stroe (Constanța): „Cultura politică a unei țări, despre care vorbește dl. Dâncu, e creată de activitatea politică concretă, de viața de partid de zi cu zi, de eforturile făcute nu numai în campaniile electorale și la adunările de alegeri. Contează rezultatele obținute și nu aparițiile meteorice, cu aer de superioritate și suficiență.Dacă criticile ar fi venit din partea unui lider de filială care a muncit și a obținut rezultate notabile, cu atât mai mult în Transilvania, poate că ar fi avut o substanță practică. Altminteri, prelegerile sale teoretice despre doctrine și programe ideologice sunt pur si simplu superflue”.

Marian Mina (Giurgiu): „Mă tem că sintagma pe care domnul Dâncu o folosește, aceea de „cultură organizațională” a PSD este una golită de conținut sau, mai precis, improprie și nespecifică organizației noastre. În naivitatea mea, am crezut și cred în continuare că acest concept de cultură organizațională incubă, din perspectiva social- democrată, valorile toleranței, respectului reciproc, întrajutorării colegiale, performanței politice și mai ales a loialității față de partid. Mă tem că toate aceste lucruri îi sunt străine domnului Dâncu și că singura sa dorință este de a acapara, inclusiv cu ajutor extern, puterea în partid. Totodată, cred că un partid sau un politician este respectat dacă performează electoral și politic.

Organizațiile de mai la sud de Carpați au dovedit, și nu o dată, că știu să performeze și să adauge plus valoare PSD. De aceea, consider că domnul Vasile Dâncu, prin afirmațiile sale, nu numai că a produs stupefacție membrilor și prejudiciu de imagine partidului, dar a și lăsat impresia unei conduite dominate de intoleranță, gândire nedemocratică și discriminare regională.

În încheiere, ținând cont de aceste lucruri, solicit domnului Dâncu scuzele sale publice față de jignirile aduse organizațiilor PSD din sudul țării!

P.S. Sunt total în asentimentul domnului Mihai Tudose, îl propun pe domnul Vasile Dâncu să candideze la funcția de primar al orașului Cluj-Napoca, asta pentru că a venit vremea aducerii în echilibru a drepturilor și obligațiilor domnului Dâncu, în raport cu PSD”

Vasile Dîncu a spus, într-o emisiune la un post de televizune, că în acest moment, Transilvania și Moldova nu sunt reprezentate în PSD și că organizațiile județene din sudul țării care au obținut rezultate bune în ultimele alegeri nu reprezintă nimic din punct de vedere politic.

„E adevărat că sunt câteva județe din sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă, dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România. Știu că este nevoie de o revigorare a stângii. Este nevoie de o revigorare a stângii, dar o să mă gândesc de două ori până să fac acest pas”, a declarat Vasile Dâncu.

Vorba veche „profesore” spune așa „dacă tăceai, filosof rămâneai”, la fel și vorbele noi: „vorbele n-au valoare, faptele contează! Șmecherii se cunosc, nu se inventează”

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *