Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate

Blocul pentru Locuire organizează dezbaterea: „Muncă, locuire și organizare sindicală”

Blocul pentru Locuire, o rețea de organizații, Căși sociale ACUM!, FCDL, E-Romnja, Dreptul la Oraș, RomaJust, care luptă pentru dreptate locativă într-un spirit anticapitalist, feminist și anti-rasist, organizează în 28 mai, dezbaterea „Muncă, locuire și organizare sindicală”.

La dezbatere vor participa, Lucia Cojocaru (președinta Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean), Vasile Gogescu (președinte Federației Sindicatelor din Comerț), Alexandru Greta (lider sindicat Salubritatea, Cluj-Napoca) și moderatoarele din partea BLOC: Ioana Vlad (FCDL) și Enikő Vincze (Căși Sociale Acum!)

Contextul și scopul dezbaterii: „În țara muncii ieftine, criza locuirii înseamnă că tot mai multe persoane trăiesc în locuințe sugraaglomerate și improprii, plătesc chirii și/sau rate imobiliare exorbitante, și nu pot acoperi costurile coșului decent de consum. Azi, criza legată de pandemie pune tot mai mulți oameni în riscul de a-și pierde locuința. Totodată, lucrători esențiali precum cei din salubritate sau comerț sunt printre cei mai expuși riscului de îmbolnăvire, deși importanța muncii lor și vulnerabilitatea lor crescută nu sunt recunoscute și recompensate adecvat prin politicile publice ale perioadei de criză, dar și dinaintea ei. Statul trebuie să își asume responsabilitatea de a asigura dreptul la locuire și drepturile muncii pentru toți. Creșterea salariilor și reducerea costurilor locuirii, împreună, pot garanta un trai bun pentru oameni!

Vom vorbi împreună cu invitații noștri despre situația lucrătorilor și lucrătoarelor din sectoarele lor de activitate, despre problemele evidențiate și agravate de pandemie, despre adecvarea planurilor de relansare economică ale guvernului, precum și despre posibilități de organizare și mobilizare sindicală în această perioadă”.

Organizatorii ne invită să ne alăturăm discuției joi, 28 mai, de la ora 19: „După intervențiile persoanelor invitate, vom deschide conversația pentru întrebări și intervenții din public, prin chat”.

Accesează linkul:
https://us02web.zoom.us/j/83435237304?pwd=Z2JpRUt6SlNlWVUwS0l0QzJvZzkrZz09
Meeting ID: 834 3523 7304
Password: 876268

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *