Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Agora

Sabin Gherman: Suntem un stat religios sau stat laic?

Bună întrebare pune Gherman, nervos pe tupeul unor înalți prelați, în cazul de față pe Teodosie al Tomisului care a anunțat că mai ține o dată Paștele și cheamă lumea la biserică, asta, după ce a împărtășit cu aceeași linguriță inclusiv copii.

„ȘEFII BISERICII POT FACE ORICE ÎN ȚARA ASTA? Teodosie al Tomisului a anunțat că mai ține o dată Paștele și cheamă lumea la biserică; asta, după ce a împărtășit cu aceeași linguriță inclusiv copii.

Pentru ăștia nu există legi chiar deloc? Suntem un stat religios sau stat laic? Când e vorba de “dat Cezarului ce-i al Cezarului”, una-două cer bani de stat, când e vorba de impozite, zic că doar Dumnezeu le e șef.

Și talibanismul ăsta infestează inclusiv instituții laice: procurorul de caz a clasat dosarul celui care a împărtășit, la Cluj, cu aceeași linguriță, dublând argumentele juridice cu citate din Biblie. Ca în Iran sau mai știu unde.

Aici nu mai e vorbă de religie, ci de transformarea ei în literă de lege.

Secolul 21 e un fel de mal pentru noi; stăm înglodați în Evul Mediu și râcâim malul ca să ieșim și mereu cineva ne trage de picioare, înapoi.

Eu nu cred că Dumnezeu ne vrea talibani sau proști grămadă… Privește, spune și dă mai departe” a scris Gherman în prologul videoclipului său.

ȘEFII BISERICII POT SĂ FACĂ TOT CE VOR ÎN ȚARA ASTA?

ȘEFII BISERICII POT FACE ORICE ÎN ȚARA ASTA?Patreon.com/SabinGherman e platforma prin care poți susține emisiunea, dacă vrei***Teodosie al Tomisului a anunțat că mai ține o dată Paștele și cheamă lumea la biserică; asta, după ce a împărtășit cu aceeași linguriță inclusiv copii.Pentru ăștia nu există legi chiar deloc? Suntem un stat religios sau stat laic? Când e vorba de “dat Cezarului ce-i al Cezarului”, una-două cer bani de stat, când e vorba de impozite, zic că doar Dumnezeu le e șef.Și talibanismul ăsta infestează inclusiv instituții laice: procurorul de caz a clasat dosarul celui care a împărtășit, la Cluj, cu aceeași linguriță, dublând argumentele juridice cu citate din Biblie. Ca în Iran sau mai știu unde.Aici nu mai e vorbă de religie, ci de transformarea ei în literă de lege.Secolul 21 e un fel de mal pentru noi; stăm înglodați în Evul Mediu și râcâim malul ca să ieșim și mereu cineva ne trage de picioare, înapoi.Eu nu cred că Dumnezeu ne vrea talibani sau proști grămadă…Privește, spune și dă mai departe

Publicată de Sabin Gherman pe Miercuri, 20 mai 2020

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *