Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate

Bicicletele lui Dohotaru și Nistor, deranjate de jumătatea de pistă a lui Emiluț: Pistă mai îngustă ca ghidonul!

Mult anunțata modernizare a străzii Ferdinand din Cluj-Napoca a bătut deja un record european: are cea mai îngustă pistă de biciclete din Europa, semn că Emilut dorește și la acest capitol să iasă în față, dacă prin darea de bănuți la televiziunile centrale, în ultima perioadă o face destul de generos.

„Am fost să văd minunea de pe Ferdinand: pistă de bicicletă mai îngustă decât ghidonul” a fost remarca deșteaptă a lui Nistor, lider al USR Cluj, care pe bună dreptate s-a arătat deranjat de pistuță..

Deputatul Dohotaru, la rându-i a tras un semnal de alarmă, după Nistor, constatând cât de îngustă este pista: „S-a enervat lumea pe bună dreptate văzând cât de înguste sunt pistele de biciclete pe strada Ferdinand, proaspăt renovată. Vestea bună e că pistele sunt provizorii, nu respectă proiectul și se vor lărgi.

Vestea proastă e alta: Clujul a ratat în timpul pandemiei să regândească designul urban din perspectiva mobilității. Administrația Boc putea să traseze o rețea de piste de biciclete în tot orașul, chiar și provizoriu, așa cum au făcut-o curajos alte orașe din Europa. Nu a făcut-o. Dar nici nu au fost forțe civice și politice îndeajuns de puternice ca să pună tema asta pe agenda publică.

Dar noi discutăm doar dacă e destul de lată pista pe o stradă de câteva sute de metri. Dacă atâta presiune facem noi, atâta o să facă și administrația”.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *