Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

EXCLUSIV Retete de Fericire

Epidemie de fericire cu REACTOR de creație și experiment și Create.Act.Enjoy, în vremea COVID-ului

Teatrul independent din Cluj-Napoca și în general din România a fost greu încercat în această perioadă de stare de urgență, în care scenele au fost goale dar actorii ne-au umplut neobișnuitul stat acasă cu reprezentații online, ceea ce la teatrul de stat de curând au început, sîc, însă îi felicităm și pe actorii de acolo chiar și cu această întârziere. Cert este că la stat, bănetul curge și în pandemie!

Statul a uitat de teatrul independent, pentru că statul nu dorește să sprijine spiritul critic, independent, neasumat partinic. Despre ce vorbim, se discută de ani de zile despre reglementarea prin lege a statutului artistului și sprijinirea teatrului independent privat însă niciodată nevoile artiștilor nu-s priorități.

Cert este că în această perioadă REACTOR de creație și experiment și Create.Act.Enjoy au provocat, online, o epidemie de fericire, pe creativitatea acestor minunați actori, oameni faini, pe timpul lor liber și în dorința de a fi în folosul publicului și în vremuri de restriște.

REACTOR de creație și experiment: Continuăm să ne gândim la publicul nostru

„Dragi spectatori și prieteni, a trecut o lună și jumătate de când spațiul nostru nu a mai găzduit evenimente pentru voi, de când nu mai au loc repetiții în studio, de când curtea noastră nu mai e animată. A fost și continuă să fie o perioadă dificilă pentru mulți dintre noi, dar încercăm să rămânem optimiști și solidari. De aceea am luat decizia de a avea grijă de noi și unii de alții, pentru a ne putea reîntâlni în siguranță cât mai repede.

Chiar dacă activitatea noastră nu mai e la fel de intensă ca înainte, vă asigurăm că noi continuăm să lucrăm. Continuăm să fim alături de comunitatea noastră de artiste și artiști și să o susținem prin mijloacele de care dispunem. Continuăm să ne gândim la publicul nostru, la lucrurile pe care i le putem oferi. Continuăm să căutăm soluții, când criza asta ne forțează să schimbăm perspectiva. Continuăm să fim creativi și să ne regândim spectacolele. Continuăm să ne pregătim pentru rezidențele Drama 5 și Fresh Start.

Proiectele noastre merg mai departe și din izolare. Unele au luat o pauză: noul spectacol de teatru regizat de Diana Dragos, pe un text de Brînduşa Ban, ar fi trebuit să aibă premiera în luna aprilie, iar MiniREACTOR se pregătea de repetiții alături de Dragos Alexandru Musoiu și Selma Dragos. Alte proiecte urmează să își găsească o formă nouă și vor fi difuzate exclusiv în mediul online. În luna mai vom găzdui rezidența regizorului și prietenului Raul Coldea, în timp ce echipa coordonată de Bobi Pricop, alături de autoarea Lavinia Braniște, repetă deja, fiecare din intimitatea propriei locuințe. E un proces nou și provocator și pentru noi și abia așteptăm să vă dăm mai multe detalii.

Până atunci vă dorim multă sănătate, aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru!” ne-au anunțat cei de la Reactor.

În aprilie Doru e izolat acasă. Și la locul de muncă. Așa că vă va arăta pe contul nostru de Instagram (reactor.cluj)…

Publicată de REACTOR de creație și experiment pe Luni, 30 martie 2020

➡️Stăm acasă, dar munca nu se oprește! Regizorul Bobi Pricop, autoarea Lavinia Braniște, actorii Bianco Erdei, Cătălin…

Publicată de REACTOR de creație și experiment pe Miercuri, 25 martie 2020
Exeunt (premieră – 22 și 23 mai)

În 22 și 23 mai vă așteptăm cu emoție și bucurie la EXEUNT, prima noastră producție online! Vă așteaptă o experiență specială, un videopoem performativ despre însingurare și un posibil viitor în care suntem împreună :)Biletele sunt aici: https://bit.ly/3csCR39Afiș dinamic: concept dutzu.ro & BOLD (wearebold.ro), realizare Bucovesan

Publicată de REACTOR de creație și experiment pe Marţi, 12 mai 2020

Create.Act.Enjoy: Vrem să credem că acest împreună trăit de la distanță ne-a învățat să fim mai empatici și mai înțelegători unii cu alții

Create.Act.Enjoy ne anunță că sunt pe punctul de a învăța despre distanțarea socială, când vor fi împreună cu publicul: „Suntem pe punctul de a ieși din izolare și de a învăța despre distanțarea socială, atunci când suntem împreună. În săptămânile astea de stat pe-acasă, care au părut mai lungi decât alte săptămâni, am observat că ne amuzăm sau speriem din motive similare, că trăim cu aceleași griji, provocări sau dileme. Vrem să credem că acest împreună trăit de la distanță ne-a învățat să fim mai empatici și mai înțelegători unii cu alții.

Vrem să credem că grija pentru sănătatea celor din jur va rămâne o prioritate și după încetarea stării de urgență”.

La mulți ani, Dada!

La mulți ani, Andrada Grinov! Să-ți fie toate zilele senine și energizante. Așa cum ești și tu pentru noi. Să-ți fie bine și când e liniște 🐦🌱⛰️ și când e nebunie în jur. 🎆🥳🎈Îți mulțumim pentru încredere, sinceritate, umăr pus la treabă și zâmbet larg. Have a smooth one! Namaste. 🧘🧘🏻🧘🏽🧘🏻‍♂️🧘‍♂️🧘🏻🧘🏽* Ne vedem „după” să ne arăți chestii mai serioase pe care să le facem cu izoprenele astea?🤣

Publicată de Create.Act.Enjoy pe Vineri, 8 mai 2020

Da, pandemia ne-a anulat toate activitățile. Într-un fel. În alt fel, am muncit mult în ultimele luni ca să ne…

Publicată de Create.Act.Enjoy pe Joi, 7 mai 2020
5 mai – Ziua Mondială a Igienei Mâinilor

5 mai este Ziua Mondială a Igienei Mâinilor! 👐🧼 Ceea ce era adevărat dintotdeauna a devenit esențial în 2020: mâinile curate salvează vieți. Anul acesta mâinile curate sunt un trend încă din februarie, când au devenit populare coregrafiile cu spălatul pe mâini. Și pe-o parte și pe alta, și buricele degetelor și încheieturile, ca după o partitură. Păi nu am fost noi copiii cărora le plăcea să se joace cu apă sau cu baloane de săpun? Acum doar trebuie trezit acel copil interior. 🌊🧒🚰⛵ De câteva ori pe zi. 😆Imagine: echipa Create.Act.EnjoyMontaj: Bogdan Botaș#HandHygiene #SafeHands#createactenjoy #terapieprinarta

Publicată de Create.Act.Enjoy pe Marţi, 5 mai 2020

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *