Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Black Tie

De la Cluj, Dragos Damian: Nu avem deficit de stocuri de Paracetamol, în acest moment! Se fabrică în România circa 10 milioane de cutii de Paracetamol pe an!

Clujeanul Dragoş Damian, directorul executiv al Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România, ne linişteşte în privinţa stocurilor de paracetamol, anunţând că aproximativ 10 milioane de cutii de Paracetamol se fabrică anual.

„Se fabrică în România circa 10 milioane de cutii de Paracetamol pe an, a câte 20 de tablete, undeva la 500.000 de cutii pe lună și avem capacitate de a extinde producția la 1-1,5 milioane de cutii de Paracetamol pe lună. Nu avem deficit de stocuri în acest moment. A crescut într-adevar cererea după ce a devenit cunoscut că ar fi eficient Paracetamolul în tratarea simptomelor coronavirus. Rog pacienţii să nu îşi facă stocuri. Una-doua cutii merită să ai, dar mai mult nu are rost, oricum nu poţi să iei mai multe de două-trei pastile pe zi” a declarat Damian, la Realitatea Plus.

Damian a lansat însă şi un avertisment legat de o posibilă plafonare a preţurilor le medicamente, ce ar putea duce la o dispariţie a Paracetamolului: „Ce îngrijorează producatorii este plafonarea preţurilor, ca intenţie în Parlament. Plafonarea ar insemna automat o dispariţie a Paracetamolului şi va explic de ce. Avem comenzi mari din străinătate. Or, producătorii vor prefera să fabrice pentru export unde cutia de Paracetamol este aproape doi euro, adica 10 lei, iar in România preţul nu a depăşit cred 5 lei. Propunerea care înţeleg că se doreşte să fie trecutaă prin Parlament trebuie rediscutată şi cu producătorii”.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *