Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Agora

(VIDEO)Mesaj de încurajare al rectorului Anca Buzoianu către colegii săi, eroii noștri, MEDICII!

Rectorul UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, profesorul și medicul Anca Buzoianu, a transmis în această seară un mesaj de încurajare către colegii săi. Vi-l redăm fără alte comentarii, integral:

Dragi colegi,

Astazi mesajul meu vă găsește în prima linie, în cea mai mare luptă a omenirii din ultimii 50 de ani.

Încerc să iau legatura cu cât mai mulți dintre voi pentru a vă încuraja și a vă transmite dragostea noastră, a celor pentru care luptați cu atâta determinare.

Atunci cand ne vorbim, rareori aud altceva decât o voce curajoasă, deși știu că în spatele ei ascundeți oboseala, teama pentru voi, pentru familiile voastre și pentru pacienții pe care îi tratați, precum și frustrarea acumulată în mulți ani în care vi s-a dat puțin si vi s-a cerut totul.

Simțiți că ne puteam pregăti mai bine pentru această luptă, este sentimentul pe care toți medicii din lume îl au acum.

În acest moment nu contează cine poartă vina. Contează doar prezentul și alegerile pe care le facem.

Chiar dacă vine sub forma unei pandemii de suferință, este unul dintre acele momente în care se scrie istorie. De această dată, voi medicii aveți primul cuvânt.

Este momentul în care sacrificiul vostru va vindeca lumea și o va schimba pentru totdeauna. Este momentul să ne reînvățați că scopul cunoștințelor, al puterii, al resurselor, al nostru, este binele comun.

Este momentul în care altruismul vostru va înlătura egoismul și viziunea pe termen scurt care ne-a provocat atâta suferință.

Altruismul va deveni norma noii realități căreia voi îi dați tonul și noi, în spatele vostru, o susținem din toată ființa.

Voi nu sunteți sacrificați de nimeni, nimeni nu are puterea să o facă! Doar voi puteți alege sacrificiul, iar în lupta pentru bine, nu există victime, doar martiri.

Sacrificiul vostru este pentru bine, pentru familiile voastre care suferă alături, dar vă privesc ca pe niște eroi, recunoscători pentru valorile pe care le întruchipați.

Cum se măsoară valorile unui om? Prin prețul pe care îl plătește pentru ele. Iar voi sunteți una cu iubirea, onoarea și altruismul pe care vom clădi viitorul.

Va mulțumim, vă iubim si suntem mândri de voi!

Anca Buzoianu

Dragi colegi,Astazi mesajul meu vă găsește în prima linie, în cea mai mare luptă a omenirii din ultimii 50 de ani. Încerc să iau legatura cu cât mai mulți dintre voi pentru a vă încuraja și a vă transmite dragostea noastră, a celor pentru care luptați cu atâta determinare.Atunci cand ne vorbim, rareori aud altceva decât o voce curajoasă, deși știu că în spatele ei ascundeți oboseala, teama pentru voi, pentru familiile voastre și pentru pacienții pe care îi tratați, precum și frustrarea acumulată în mulți ani în care vi s-a dat puțin si vi s-a cerut totul. Simțiți că ne puteam pregăti mai bine pentru această luptă, este sentimentul pe care toți medicii din lume îl au acum.În acest moment nu contează cine poartă vina. Contează doar prezentul și alegerile pe care le facem.Chiar dacă vine sub forma unei pandemii de suferință, este unul dintre acele momente în care se scrie istorie. De această dată, voi medicii aveți primul cuvânt.Este momentul în care sacrificiul vostru va vindeca lumea și o va schimba pentru totdeauna. Este momentul să ne reînvățați că scopul cunoștințelor, al puterii, al resurselor, al nostru, este binele comun.Este momentul în care altruismul vostru va înlătura egoismul și viziunea pe termen scurt care ne-a provocat atâta suferință.Altruismul va deveni norma noii realități căreia voi îi dați tonul și noi, în spatele vostru, o susținem din toată ființa. Voi nu sunteți sacrificați de nimeni, nimeni nu are puterea să o facă! Doar voi puteți alege sacrificiul, iar în lupta pentru bine, nu există victime, doar martiri.Sacrificiul vostru este pentru bine, pentru familiile voastre care suferă alături, dar vă privesc ca pe niște eroi, recunoscători pentru valorile pe care le întruchipați. Cum se măsoară valorile unui om? Prin prețul pe care îl plătește pentru ele. Iar voi sunteți una cu iubirea, onoarea și altruismul pe care vom clădi viitorul.Va mulțumim, vă iubim si suntem mândri de voi!Anca Buzoianu

Publicată de Anca Dana Buzoianu pe Joi, 2 aprilie 2020

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *