Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Agora

Beard Brothers, CERT Transilvania și Va Ajutam Din Cluj și-au unit forțele contra COVID-19

Trei dintre cele mai importante asocieri civice din Cluj-Napoca, Beard Brothers, CERT Transilvania și Va Ajutam Din Cluj și-au unit forțele contra COVID-19.

„Ne-am unit forțele!!! De azi, cele trei inițiative civice clujene pe care le știți deja, Beard Brothers, Va Ajutam Din Cluj și CERT Transilvania au început o frumoasă colaborare.

Ne vom coordona eforturile, ne vom susține acțiunile și vom fi mai puternici împreună!” au anunțat cei de la Beard Brothers.

Despre Va Ajutam Din Cluj

În vremuri de criză e nevoie de implicare și solidaritate. Odată cu trecerea țării la scenariul 3 al crizei Corona Virus, s-a format în Cluj-Napoca grupul de solidaritate comunitară “Vă ajutăm din Cluj”. Grupul are în prezent peste 9700 de membri și reunește mai mulți cetățeni activi, sub coordonarea a trei organizații implicate civic din Cluj: Vedem Just, Civic Suport, Clujul Sustenabil, la care s-au alăturat CPVP: Center for Peace and Violence Prevention și Asociația Daisler. Astfel, Clujul se alătură orașelor București, Sibiu, Arad și Constanța care au pornit inițiative similare pentru a sprijini cetățenii și autoritățile în gestionarea situației generate de Corona Virus.

Principalul obiectiv al nostru este să organizăm eficient voluntari care să poată ajuta în perioada critică oameni în vârstă, persoane cu afecțiuni specifice ori familii cu copii care nu trebuie sau nu pot să iasă din locuințe pentru cumpărături sau medicamente. A fost organizat un program de livrări de medicamente și alimente la domiciliu, care respectă aceste nevoi speciale și care menține siguranța atât a voluntarilor implicați, cât și a beneficiarilor. Cumparaturile vor fi plătite de solicitanți.

În 25.03 am lansat oficial numărul unic de apel pentru centralizarea solicitărilor venite de la cetățenii aflați la nevoie, 0364 406 517, deservit de un call center virtual.

Voluntarii se pot înscrie pe ajutam.civicsuport.ro.

Despre CERT-Transilvania

Asociația CERT-Transilvania, Detașamentul de Intervenție în Caz de Dezastre – a fost inființată, în anul 2009 de un grup de prieteni, pasionați de off-road și motoare puternice scopul nostru fiind acela de a ajuta oamenii aflați în situații dificile, bătrâni necăjiți și copii izolați care locuiesc în zone greu accesibile ale Munților Apuseni. Alături de latura umanitară, urmărim să oferim sprijin comunității în care trăim, prin acțiuni legate de mediul înconjurător și de formarea spiritului civic în rândul tinerilor.

Noi credem în:

  • SOLIDARITATE UMANĂ
  • VOLUNTARIAT
  • IMPLICARE ACTIVĂ

Având logistica necesară, intervenim acolo unde este mai mare nevoie, prin acțiuni de distribuție alimente, împădurire, ecologizare, intervenție la dezastre, renovare unități de învățământ, încurajarea copiilor din medii defavorizate să își continue studiile.

Avem în vedere cazuri sociale, familii care trăiesc în zone izolate, la care accesul este dificil sau uneori imposibil fără mașini echipate special.

De asemenea, ne pregătim intens pentru a fi în măsură să acționam în caz de dezastre naturale, inundații, alunecări de teren, salvări montane și alte situații care presupun accesul dificil în zona afectată.

Vrem să ajutăm atunci când e nevoie de noi și credem cu tărie în puterea binelui. Pentru noi, zâmbetul și acel “Mulțumesc!” spus de omul pe care l-am ajutat sunt suficiente.

Urcăm în varf de munte, acolo unde nimeni nu mai ajunge, coborâm în cele mai adânci văi dacă cineva are nevoie de ajutorul nostru. Totul e să aflăm … vom fi cu siguranță acolo.

,,Pentru că nouă ne pasă! Implică-te și tu – arată că îți pasă!”

Despre Beard Brothers

Beard Brothers, probabil cel mai neconvențional O.N.G. din România, s-a înființat în noiembrie 2013, fiind frăție a bărboșilor cu spirit de inițiativă, care își doresc să schimbe mentalități prin implicarea activă în societatea civilă și care luptă împotriva stereotipurilor sociale și a discriminării de orice fel.

Suntem o echipă unită, care adună mereu forțe proaspete: astfel în 2015 a apărut divizia de fete, The Sisterhood, iar în 2016, Volunteer Crew, unde sunt implicați toți cei care vor să ne ajute în activitățile desfășurate.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *