Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate

S-au unit contra COVID-19: Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF și Untold în UnSingurCluj.ro!

Festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF și Untold, organizațiile Centrul Cultural Clujean și Asociația pentru Relații Comunitare, împreună cu Primăria, Consiliul Județean și Instituția Prefectului Județului Cluj au inițait Platforma „Un Singur Cluj”. Alte 50 de organizații clujene s-au alăturat deja demersului, care este deschis în continuare tuturor celor interesați să contribuie.

Proiectul își propune să continue acțiunile de strângere de fonduri, fonduri pe care să le pună la dispoziția spitalelor din județ, a instituțiilor publice și a inițiativelor civice din Cluj. Nevoile identificate vor fi listate în funcție de priorități, urmărind ca toate instituțiile și inițiativele civice să fie susținute și intervenția să fie una cât mai rapidă. Sunt vizate, cu precădere, achiziții de echipamente și materiale medicale, dar și finanțarea unor demersuri sociale atât de necesare în această perioadă.

Platforma permite publicului și companiilor donații directe ce vor fi, apoi, redirecționate în funcție de nevoile actualizate la zi. Cea mai simplă metodă este achiziționarea „biletelor de solidaritate”, cu valoare fixă de 10, 50 sau 100 de lei. Orice companie sau organizație care a demarat, deja, strângeri de fonduri pentru echipamente medicale, dar pe care nu au reușit să le achiziționeze încă, pot să se alăture proiectului pentru ca banii să fie folosiți.

„În această perioadă dificilă, mulți oameni din comunitatea clujeană ajută sau sunt dispuși să ajute unitățile medicale.

Dar pentru că aceștia nu cunosc toate informațiile, multe unități rămân descoperite. Totodată, chiar dacă cei care doresc să contribuie dispun de fonduri și resurse, există situații în care aceștia nu pot gestiona transportul resurselor.

UNSINGURCLUJ.RO centralizează resursele disponibile cu scopul deblocării lor și indexează acțiunile desfășurate pentru eficientizarea direcționării eforturilor.

Toate fondurile și resursele adunate pe platformă sunt puse la dispoziția unităților medicale, sub îndrumarea autorităților locale, pentru a se putea lua cele mai bune decizii, pe baza informațiilor oficiale și a priorităților stabilite” au anunțat inițiatorii pe platforma unsingurcluj.ro

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *