Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate

România, raiul baronilor: În zodia coronavirusului, Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din închisoare!

Sorin Ovidiu Vîntu, părintele Fondului Național de Investiții (FNI), firmă care a funcționat ca joc piramidal, ducând la păgubirea unui număr de aproximativ 318.000 de „investitori”, condamnat la o pedeapsă totală de 11 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat în mai multe dosare, cel mai renumit fiind cel al prăbușirii Fondului National de Investiții, va fi eliberat din Penitenciarul Rahova.

Astfel, Tribunal Bucureşti a decis, vineri, eliberarea condiționată a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu din Penitenciarul Rahova, decizia magistraților este definitivă.

Pe de altă parte, multe dintre zicerile lui Sorin Ovidiu Vîntu au o doză de adevăr. Arogant fiind, SOV și-a povestit în mai multe rânduri viața, asta însă nu exonerează dezastrul FNI, dezastru pentru care justiția l-a găsit vinovat.

Cine este Sorin Ovidiu Vîntu?

Vîntu a devenit cunoscut publicului român odată cu prăbușirea Fondului Național de Investiții (FNI), un fond fără o bază solidă de experți și investiții, peste 300.000 de români își depuseseră economiile, atrași de șansele mari de câștig.

Fondul Național de Investiții s-a dovedit a avea o structură de tip piramidal (Ponzi), la câtăva vreme după apariție. Profitul primilor depunători, în ordine cronologică, era asigurat nu de randamentul plasamentelor din Fond, ci de banii depuși de următorii depunători.

Fondul Național de Investiții – protest

Cu puțin înainte de prăbușire, în anul 2000, Sorin Ovidiu Vîntu a retras din Fond mari sume de bani și i-a vândut compania care administra Fondul, Gelsor, Ioanei Maria Vlas, care a devenit ulterior răspunzătoare de prăbușirea FNI.

După 5 ani de procese, Vântu a fost condamnat la 3 ani cu suspendare, dar faptele au fost prescrise. Ioana Maria Vlas, președinta FNI pe 13 octombrie 2005 a fost condamnată la 20 de ani de închisoare în cazul FNI, dar a fost eliberată în aprilie 2008.

Sorin Ovidiu Vîntu

Pe data de 4 iunie 2009, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o pe Ioana Maria Vlas la 10 ani de închisoare în dosarul FNI, fiind pusă în libertate, pe 20 octombrie 2010, printr-o hotărâre definitivă a tribunalului Prahova.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *