Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate

Așa arată o parte din Pădurea Hoia după ultimele tăieri! Vă place?

Deputatul independent, Adrian Dohotaru, a dat publicității mai multe poze cu noile tăieri din Pădurea Hoia-Baciu.

„Garda Forestieră a fost sesizată cu privire la tăieri pe 2 hectare în zona Pădurii Hoia-Baciu. Suprafața nu este în fondul forestier național, dar există vegetație forestieră, care incomodează investitorii imobiliari.

Cer Primăriei Florești să nu autorizeze niciun proiect imobiliar în zonă, mai ales după dezastrul urbanistic cu blocurile de lângă pădure. Anul trecut, Garda Forestieră a constatat tăieri de pădure în apropierea zonei fotografiate pe o suprafață de 1.5 hectare, tot în scopuri imobiliare veroase.

În acest context de distrugere sistematică a naturii și lipsei de spații verzi în Florești, e hilar că primarul Șulea s-a înscris tocmai în Partidul Ecologist!

Amintesc că în calitate de director executiv al Asociației Societate Organizată Sustenabil (SOS), alături de mai multe asociații de mediu, am inițiat cea mai mare petiție a Clujului, cu aproape 10.000 de semnatari, în care am cerut stoparea tăierilor abuzive în Pădurea Hoia-Baciu. Apoi, am dat și soluții. Am solicitat administrațiilor Boc, Șulea, Tișe, Direcției Silvice și proprietarilor privați, plus societatea civilă, să se organizeze într-o asociație al cărei scop este stoparea tăierilor și transformarea arealului în pădure parc, iar proprietarii privați să fie despăgubiți cu lemn din altă parte. În ciuda presiunii publice, nici o autoritate nu a acceptat măcar o întâlnire de lucru. Poate că nu suntem îndeajuns de mulți, iar ei se văd deja aleși și nu acționează” a anunțat deputatul clujean.

Semnează petiția aici până ce trecem de 10.000!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *