Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate

Run Cîțu, run…

Astăzi, am asistat la ceea ce am numi cea mai jalnică prestație politică postdecembristă. Premierul desemnat, Florin Cîțu, a fugit din fața Parlamentului României la votul de investitură.

Astfel, printr-un comunicat al lui Cîțu postat pe pagina sa de socializare, acesta explică gestul său, iar noi, citind acest text, conchidem că a fost o decizie strict politică. Cîțu nu a făcut altceva decât să spună că se pregătește pentru următoarele alegeri. În opinia noastră, decizia imatură a lui Cîțu nu a reușit decât să scadă vertiginos scorul PNL pentru vitoarele alegeri.

Ca și politician, acest pitic politic a dat dovadă de iresponsabilitate, acțiunea sa fiind o premieră, mai ales pentru că s-au demarat toate procedurile instalării noului guvern, de la negocieri politice, până la audierea miniștrilor în cadrul comisiilor de specialitate din Parlament.

Ca și economist, lașul Florin Cîțu, a dat dovadă că nu are niciun habar despre efectele pe care le-a produs și le va produce gestul său mărunt. Fie asta, fie e doar sărac cu spiritul. Oricare dintre ar fi, ele demonstrează cât este de sterp acest personaj.

Între timp a ieșit și președintele României cu un comunicat oficial prin care îl laudă pe acest Cîțu pentru gestul său „curajos”, după care cere Parlamentului să rezolve problema guvernării.

Noi ne întrebăm dacă nu cumva trăim într-un multivers și se întâmplă evenimente paralele. Oare nu era astăzi ziua potrivită pentru a rezolva problema guvernării? Partidele parlamentare erau gata să îi dea votul pentru a se putea depăși acest impas guvernamental. Având în vedere posibilele urmări ale deciziei guvernate de lașitate a acestui personaj insipid, demonstrează că actuala clasă politică nu dă doi bani pe viitorul stabilității acestei țări.

Nu cred că am greși dacă am cataloga decizia Cîțului drept o trădare a cetățenilor din România, având în vedere situația nefastă în care ne aflăm, în pragul unei epidemii și a unui colaps financiar, colaps la care a contribuit inclusiv guvernarea Dăncilă. Dar noi cetățenii, în naivitatea noastră, ne-am pus speranța în guvernarea liberală. Aparent, am greșit.

Îi solicităm acestui Cîț să părăsească total, definitiv și irevocabil scena politică și îl rugăm să se ascundă de responsabilitate sub fusta mamei sale.

P. S.: Un alt vinovat pentru retragerea lui Cîțu este Ludovic Orban, care văzând că își poate pierde partidul, s-a panicat și a încercat să facă diverse înțelegeri cu celelalte partide, astfel încât să îl facă pe naivul politic Cîțu să renunțe la cursă înainte chiar ca aceasta să înceapă. Dragi liberali, sunteți o dezamăgire mai mare decât PSD-ul cel rău. Am mai spus în alt articol faptul că așteptăm Klingolienii să ne conducă și întărim această afirmație, având în vedere faptul că întreaga clasă politică oferă o prestație jalnică, demnă de opera maestrului Caragiale. Prestația jalnică a lui Iohannis de după retragerea Cîțulească pare să confirme acest scenariu.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *