Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate Black Tie

Universitatea Babeş-Bolyai, singura universitate din România, prezentă în 2020, în top 500 QS

Universitatea Babeş-Bolyai este singura universitate din România, prezentă în 2020, în top 500 QS, în domeniile fundamentale ale științelor economice, după accederea în premieră în acest clasament în 2019.

Prezenţa UBB în clasamentul QS World University Rankings al celor mai bune 500 de universităţi din lume în domeniile Economics and Econometrics, respectiv Business & Management Studies, confirmă poziţia de leader a Universității Babeş-Bolyai în domeniul ştiinţelor economice în România. Această poziţie a fost evidenţiată deja prin cea mai bună poziţie ocupată de o instituţie de învăţământ superior românească: în domeniul Business & Economics, conform clasamentului aferent anului 2020 realizat de o altă instituţie prestigioasă de ierarhizare valorică a universităţilor Times Higher Education, precum şi în cercetarea din domeniul Economics, conform clasamentului curent Economics Schools Research Ranking întocmit de Tilburg University.  

QS World University Rankings reprezintă unul dintre cele mai comprehensive şi prestigioase clasamente internaţionale de ierarhizare valorică a universităţilor. QS evaluează şi ierarhizează instituţiile de învăţământ superior la nivel internaţional începând din 2004, în baza unei metodologii care ia în considerare criterii referitoare la reputaţia academică internaţională a universităţilor, reputaţia acestora în rândul angajatorilor şi, respectiv, calitatea cercetării derulate (reflectată prin numărul de citări ale lucrărilor publicate de membrii instituţiilor universitare).  

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *