Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Agora

„Creșterea calității arhitecturii o să ajungă în curând și la sate” ne asigură arhitectul șef!

Claudiu Salanță, arhitectul șef de la Consiliul Județean Cluj ne asigură că în curând, la sate, va crește calitatea arhitecturii construcțiilor și spațiilor publice, prin intermediul concursurilor de soluții.

„În urma cu ceva timp discutam cu Serban Tiganas despre posibilitatea implicării OAR in organizarea unor concursuri de soluții în mediul rural și din discuții s-a născut ideea de a le organiza noi, cu girul OAR. Discuția am continuat-o cu Alexandru Gavozdea care s-a arătat incantat de idee și ne-a ajutat sa o ducem mai departe, asa ca …

Zilele trecute am avut onoarea și plăcerea de a fi prima instituție publică beneficiară a cursului de transfer de know-how pentru organizarea de concursuri de soluții realizat în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România. Cursul a fost susținut de întreaga echipa a OAR Concursuri cărora le mulțumim pentru profesionalismul de care au dat și dau dovadă. Cred că datorită acestui profesionalism încrederea în adoptarea achiziției serviciilor de proiectare prin concurs de soluții a reușit să devină un standard in județul Cluj (peste jumătate din concursurile de soluții au fost organizate în județul Cluj). Scopul cursului a fost de a deprinde, împreună cu colegele/ii, modul de organizare a unui concurs, parcurgând detaliat toți pașii necesari în vederea alinierii la standardelor de referință OAR/UIA. Ștacheta este sus și ne dorim ca toate concursurile pe care intenționăm să le organizăm, în parteneriat cu primăriile din mediul rural, să se ridice la standardele de referință iar girul OAR va reprezenta un garant al acestui lucru.

Mulțumim Șerban Tiganas, Alexandru Găvozdea pentru deschidere și implicare, întregii echipe OAR concursuri (Miro Craciun – Loredana Gaiță – Ana Maria Zahariade) pentru cele trei zile intense în care am învățat multe și sunt sigur ca sunt încă multe de învățat, precum și colegelor/ilor mei alături de care putem face lucruri minunate. Împreună vom reuși să influențam îmbunătățirea calității arhitecturii clădirilor și spațiilor publice” a prezentat Salanță, primul pas în această speță și anume „cum se organizează”

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *