Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Cultură

Primăvara vine cu vești bune și cu noi spații culturale: ZIZ – Art and Social Area

Primăvara vine cu vești bune și cu noi spații culturale! 
Te invităm cu entuziasm la deschiderea ZIZ – Art and Social Area!
Evenimentul va avea loc vineri, 6 martie, începând cu ora 17:00, la sediul ZIZ, pe strada Parisnr. 5etaj 1

ZIZ – Art and Social Area este un spațiu compus care s-a născut prin eforturile comune a patru organizații: Asociația Teatrală Shoshin, Made in Pata-RâtAsociația Colectiv A și Fabrica de Pensule.

Fost lăcaș de cult al comunității evreiești, ZIZ – Art and Social Area își păstrează funcția de loc comun și incubator al comunității, activitățile fiind dedicate unui public larg, de la adolescenți, la adulți seniori. 

Deschidem ușile noului spațiu cu o serie de evenimente propuse de Shoshin Theatre Association: de la ora 17:0, o sesiune de Vinyasa Krama Yoga, condusă de Melitta Konrádi (SUA), continuăm de la ora 19:00 cu un Talk și Q&A cu subiectul Sănătate mentală & well-being pentru actori, urmat de un moment de dans contemporan, de la ora 20:00. 
De la ora 21:00, Colectiv A a pregătit, alături de Fabrica de Pensule, o sesiune #FMR specială: #FMR – Poeme Transformative, moderată de Oana Hodade și Lucia Mărneanu.
Pe tot parcursul zilei vor avea loc tururi ghidate și vor putea fi vizitate: expoziția atelierului Pata-Rât, alături de expoziția invitată Milk Gallery.

Vă așteptăm cu drag!
Echipa FdP

Mai multe despre proiect
ZIZ nu este doar despre artă, ci este despre artă într-o societate marcată de schimbări accelerate din punct de vedere ecologic, economic și politic. Împreună cu voi putem să ne dezvoltăm gândirea critică prin dezbateri, proiecții de filme, expoziții și așa mai departe, și să ne pregătim pentru schimbări majore, pe care le resimțim deja. De la micro la macro: ZIZ se află în epicentrul transformărilor urbane ale Clujului și e martor al gentrificării orașului care înlocuiește o istorie recentă cu narativa orașului creativ. ZIZ este format dintr-un grup de actori culturali conștienți de schimbările climatice pe care le luăm în calcul în prefigurarea activităților noastre. O luăm pas cu pas și dorim ca prin proiectul nostru să contribuim la o mai strânsă legătură între artă și societate. În timp, dorim să devenim un centru de cercetare și formare profesională în artele spectacolului și dezvoltare comunitară. 
Spațiul va funcționa ca sediu primar pentru Asociația Teatrală Shoshin și pentru Asociația Made in Pata Rât, în timp ce în cazul Fabricii de Pensule și Colectiv A va funcționa ca spațiu gazdă pentru diverse activități (rezidențe, laboratoare, ateliere, spectacole etc). 

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *