Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate Agora

Daniel David, noul rector al Universității Babeș-Bolyai!

Surse din cadrul Universității Babeș-Bolyai confirmă că Daniel David a obținut mai multe voturi decât contracandidatul său, profesorul Ioan Chirilă.

Peste 1.600 de cadre didactice, cercetători și studenți ai Universității Babeș-Bolyai au ales astăzi persoana care va ocupa funcția de rector în perioada 2020-2024”.

Update: Profesorul Daniel David, psiholog şi prorector responsabil cu Cercetarea, a câştigat cu peste 60% alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, potrivit surselor Edupedu.ro. Acesta a candidat în alegerile UBB contra lui Ioan Chirilă – teolog, președintele Senatului universitar.

Cine este noul rector?

Daniel David, 48 de ani, este prorector, din 2016, al Universității Babeș-Bolyai.

A absolvit în 1996 Facultatea de Psihologie și Științele Educației la UBB, obținând titlul de psiholog licențiat. “Ultimii doi ani de studiu (1995-1996) au fost parcurși într-un singur an”, precizează acesta, în CV-ul său. În 1999 a obținut titlul de doctor în psihologie, cu lucrarea “Mecanisme inconștiente de reactualizare a informațiilor”. Până în 2002 a urmat studii postdoctorale la Albert Ellis Institute for Rational Emotive Behavior Therapy (REBT), în New York, SUA, și la Academy of Cognitive Therapy în SUA, precum și un program postdoctoral de cercetare și practică în psihologie clinică la Mount Sinai Medical Center, New York, SUA.

Din 2007 este profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, iar din 2008 la Mount Sinai School of Medicine în New-York, SUA.

Descarcă de aici CV-ul lui Daniel David

David este directorul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai, autor al monografiei Psihologia poporului român – profilul psihologic al românilor apărută la Polirom. A fost Vicepreședintele Comisiei Prezidențiale pentru elaborarea și analiza politicilor în domeniile educației și cercetării, comisie condusă de Mircea Miclea și al cărui proiect a stat la baza legii educației 1/2011.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *