Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

EXCLUSIV

Ce se întâmplă în PNL Cluj?

Liberalii clujeni sunt în formă mare: Alianța USR PLUS scârțâie în județ, candidatura lui Emanuel Ungureanu la primăria Cluj-Napoca este mai mult una pentru creșterea notorietății personale, cât despre cea a lui Sălăgean la Consiliul Județean 🙂 Cine este Cătălin Sălăgean ?! Noi știm, clujenii ba! Senatorul Goțiu ar fi fost un candidat mult mai combativ contra lui Tișe dar se pare că nu dorește să-și asume o luptă electorală dificilă.

O altă veche preocupare pentru PNL, în Cluj, la Consiliul Județean, era PSD. Era, pentru că PSD este paralizat după cele cinci luni de anarhie, filiala fiind mai nou fiind coordonată de un import din Vișeu, care este tolerat de taberele din PSD Cluj dar nu și respectat.

Prin urmare la PNL se proiectează liste, liste pentru locale, listă pentru parlamentarele din 2020 și listă chiar pentru parlamentarele din 2024, atât de siguri pe ei sunt foștii PDLiști reuniți cu vechii PNLiști în PNL-ul modern.

Adrian Oros, în contextul național, în special cel guvernamental a pierdut bătălia cu Alin Tișe înainte să înceapă. Tot Clujul știe că Adrian, ministrul agriculturii, își dorea tare, tare, o candidatură la șefia județului, însă comparându-l cu Tișe, este ca un Oltcit pe lângă un Mercedes-AMG GT.

În aceste zile, puțin sigure din punct de vedere politic, dl. ministru mai este preocupat doar de atacurile furibunde ale apropiaților lui Șulea asupra finului său, Pivariu. Să nu uităm că Tișe este într-o relație bună și cu Șulea, deci Adrian pierde cam pe toate fronturile în lupta cu greii PNL Cluj. Așa e când crezi că ești maestru dar nu stăpânești apărarea spaniolă!

Bogdan Pivariu, candidatul liberal la primăria Florești

Că vorbeam de Șulea, primarul comunei-oraș Florești, acesta îl torpilează zilnic pe Pivariu, un tânăr fără experiență politică dar de viitor dacă se desparte de imaginea de băiatul tatălui de la DSVSA Cluj.

Un nume recent reintrat pe orbita liberală este senatorul condamnat cu suspendare, Marius Nicoară, care îi amenință locul I la Senat primarului Mircea Moroșan, însă liderii PDL din PNL Cluj l-au liniștit pe Moroșan, că Nicoară ar urma să fie mutat pe lista deputaților, coborând-o pe Cristina Burciu o poziție mai jos, postură care l-ar deranja pe Cristian Matei, primarul municipiului Turda, doar dacă ginerele său, Bogdan Bobic, ar dori să facă naveta Cluj-București. Nicoară ar fi negociat și un loc eligibil pentru protejatul său, Bashar Molhem, având în vedere că USR va diminua prezența liberală atât în Consiliul Local Cluj-Napoca, cât și în Consiliul Județean Cluj.

Mihaela Suciu, șefa doamnelor liberale, extrem de apropiată de Emil Boc și-ar dori la rându-i să ajungă în parlament și este un pic supărată că pe surse nu a fost dată eligibilă, la fel și prefectul Abrudean. Apropo, se spune că și doamna Suciu ar fi fost testată pentru Prefectură dar domnia sa a preferat, totuși, Camera Deputaților.

Radu Moisin, zânul PNL Cluj, își dorește la rându-i o candidatură la deputăție iar cumințenia acestuia în fața echipei Boc-Buda îl face eligibil pe tânărul avocat clujean, fost viceprimar și primar interimar al Clujului, după ce Apostu a fost reținut preventiv.

Moisin și Boc, sursă foto: Agerpres

Tișe este într-o formă de zile mari în fruntea Consiliului Județean Cluj. A ieșit din umbra politică în care a stat în ultimii ani și este foarte activ. Se bucură alături de Boc și Buda că lui Orban i s-au tăiat aripile și așteaptă venirea lui Rareș Bogdan la butoanele partidului.

Chiar și așteptându-l pe Rareș să-i izbăvească pe PDLiști, de vechii PNLiști, promovați recent de președintele Orban, Tișe își contrazice europarlamentarul de Cluj, negociind trecerea unor primari social-democrați la PNL și profitând de harababura organizațională din PSD: mai vechii liberali, primarul din Feleacu și primarul și vicele din Mărișel sunt cu un picior în PNL. Cristi Matei a fost deja luat, urmează foarte posibil primarii din Luna, Ceanu Mare, Așchileu și negocieri sunt și cu primarii din Mica și Săndulești.

Alin Tișe, pregătit pentru cel de-al treilea mandat de președinte

În zona Dejului, primarul din Cuzdrioara a fost convins de Mircea Abrudean să vină la PNL înainte să fie prefect iar primarii din Jichișu, Bobâlna și Sânmărtin sunt cu semnul întrebării.

Tișe l-a convins și pe primarul din Iclod să meargă independent la primărie, acesta urmând a se rupe treptat de PSD. Sprijinul acordat primarului din Iclod, Emil Pîrțoc, a agitat spiritele la ultima ședință a PNL, fostul primar, Maria Muresan, criticând decizia partidului de a-l aduce pe Pîrțoc în curtea PNL.

Este important de menționat că în ultimele luni, Tișe a fost extrem de generos și corect cu privire la împărțirea unor fonduri către primarii PSD.

Alin Tișe trece și print-o perioadă excelentă din punct de vedere personal și își pregătește minuțios terenul pentru cel de-al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Cluj.

În zona Gherla, PNL deja a deschis șampania succesului, fostul primar al Gherlei, Drăgan, având procente bune în sondaje peste actualul primar social-democrat iar la Câmpia Turzii, în acest moment, Lojigan nu are un contracandidat redutabil.

Lui Mânzat zorii deputăției nu i se zăresc nici în 2020, probabil fiindu-i rezervat un mandat din 2024. Oricum cât timp pe Valea Someșului există balastiere, Marius este fericit.

Ovidiu Cîmpian, actual director în primărie, posibil consilier județean

Tinerii Maria Forna și Ovidiu Cîmpian sunt în cărți, în 2020, fiind considerați eligibili de a reprezenta PNL în Consiliul Județean, de exemplu: Maria va intra în cursa pentru un mandat de consilier județean iar Cîmpian va prefera aceeași variantă dacă pe lista de deputație obține iar locul 312. Rămâne să vedem dacă Alin Tișe va accepta această intruziune pe lista de la Consiliul Județean Cluj, chiar dacă în piață se știe că Tișe dorește o echipă de consilieri mai tineri.

Un alt nume interesant care se încălzește pe lista de la județ este Gheorghe Călătan, șeful poliției locale din Huedin, un om influent în toată zona de munte.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *