Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate

Universitatea Babeş-Bolyai şi MOL România au încheiat un parteneriat pentru susţinerea unui învăţământ universitar modern

Universitatea Babeş-Bolyai împreună cu MOL România au încheiat astăzi, 29 ianuarie 2020, un parteneriat pentru susţinerea activităţilor didactice şi a performanţelor academice ale studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

MOL România va finanţa în cadrul acestui parteneriat acordarea a 5 burse de câte 1.000 de euro pe an, timp de trei ani, organizarea competiţiilor studenţeşti pe teme economice în următorii 5 ani, respectiv dezvoltarea infrastructurii utilizate de studenţi în procesul de învăţare în afara sălilor de curs. Valoarea totală a proiectelor susţinute de MOL România este de 50.000 de euro.

„Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor s-a angajat în urmă cu 3-4 ani la un amplu proces de transformare a infrastructurii Campusului FSEGA într-un spaţiu educaţional şi de cercetare ştiinţifică extrem de atractiv pentru studenţii şi cadrele didactice proprii. Parteneriatul cu MOL România vine să sprijine pe mai departe demersul pe care ni l-am asumat. De această dată prioritatea va fi reprezentată pe de o parte, de crearea unui confort mai bun pentru studiul individual în spaţiul fizic al facultăţii noastre, iar pe de altă parte, asigurarea resurselor suplimentare pentru stimularea performanţei educaţionale a studenţilor. Putem spune cu certitudine că parteneriatul cu MOL România pe care îl demarăm astăzi este dedicat exclusiv studenţilor economişti din cadrul UBB FSEGA” – a declarat conf. dr. Răzvan V. Mustaţă, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB.

„Instituţiile academice sunt un pilon important al societăţii prin pregătirea noilor generaţii şi credem că astfel de parteneriate pot contribui la găsirea unor soluţii viabile la provocările actuale din piaţa muncii. De aceea MOL România şi Universitatea Babeş-Bolyai îşi propun să construiască o nouă punte de legătură între mediul de afaceri şi mediul academic, prin susţinerea unor proiecte adresate direct studenţilor. Prin acordarea burselor, prin amenajarea unor spaţii de studiu şi susţinerea organizării competiţiilor studenţeşti dorim să facilităm studenţilor condiţii ideale pentru dezvoltare, pentru a se pregăti pentru viitoarea lor carieră”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Parteneriatul anunţat astăzi reprezintă un angajament ferm al Universităţii Babeş-Bolyai şi al MOL România de a moderniza sistemul de învăţământ din România, prin adoptarea standardelor şi bunelor practici utilizate de cele mai prestigioase universităţi din lume, prin îmbunătăţirea condiţiilor şi infrastructurii de învăţare şi prin susţinerea unor metode inovatoare de învăţare, precum competiţiile de studii de caz în afaceri.

Dezvoltarea infrastructurii de învăţare include crearea a 40 de puncte de studiu, respectiv birouri cu 2 locuri dotate cu elemente care asigură condiţii optime de învăţare pentru studenţi (scaune ergonomice, lampă de birou, staţie pentru încărcarea echipamentelor electronice, priză şi acces la internet), precum şi modernizarea şi renovarea unui spaţiu utilizat de studenţi pentru întâlniri, relaxare, învăţare şi discuţii în echipe sau pregătirea de proiecte.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *