Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate

UMF Cluj-Napoca va face parte dintr-un consorțiu european universitar, alături de alte 7 universități de mare prestigiu

Proaspătul rector al UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, nu doarme în poziția recent încredințată și ne-a anunțat în această seară o veste extraordinară: UMF Cluj-Napoca va face parte dintr-un consorțiu european universitar, alături de alte 7 universități de mare prestigiu.

„M-am întors recent de la Nijmegen, Olanda, unde am participat la întâlnirea rectorilor și la ceremonia semnării protocolului de formare a unui consorțiu de universități, găzduită de Universitatea Radboud, una dintre cele mai reputate universități Europene.

Prin proiectul „NEUROTECH – The European University of Brain and Technology”, finanțat din fonduri Europene – se dorește creearea unui consorțiu de universități Europene, din care va face parte și UMF „Iuliu Hațieganu”, alături de alte 7 universități de mare prestigiu: Universitatea Oxford, Karolinska Institutet, Friedrich Wilhelms University of Bonn, Radboud University Nijmegen, Universitatea Miguel Hernandez Spania, Universitatea Debrecen și Universitatea Bogazici- Universitatea Americană din Turcia.

Obiectivul principal este crearea sinergiilor pentru elaborarea unei strategii pe termen lung în neuroștiințe și neurotehnologii, pentru creșterea competivității educației, a cercetării, economiei și societății Europene. Astfel, studenții și cadrele didactice de la UMF Cluj vor avea posibiliatatea sa studieze și să cerceteze în universitățile partenere. Pentru primii 3 ani UE va aloca 5 milioane de euro acestui proiect, apoi, cate 20 milioane euro pentru fiecare 4 ani.

Pentru UMF Cluj este o mare onoare faptul că am fost invitați să facem parte din acest prestigios consorțiu și o oportunitate deosebită pentru cadrele didactice și studenții noștri. Recomandarea a fost făcută de colegii de la Karolinska Institutet, cu care avem o foarte bună relație de colaborare dezvoltată din anul 2009. Recunoașterea noastră Europeană se construiește pas cu pas și suntem convinși că ne aflăm pe drumul cel bun” a anunțat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *