Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Actualitate

Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj: Doar patru comune din județ au toate posturile din organigramă ocupate

Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj a prezentat recent un indicator interesant pentru analiza resurselor umane din administraţia publică este gradul de ocupare al posturilor din organigramele primăriilor.

„Doar patru comune din județ, respectiv Bonţida, Jichişu de Jos, Mihai Viteazu şi Săcuieu au toate posturile din organigramă ocupate. În acelaşi timp, în trei comune – Mărgău (45% din posturi ocupate), Măguri-Răcătau (47,6%) şi Baciu (48.7%) – mai mult de jumătate din posturile trecute în organigramă sunt vacante.

Se poate observa că cele mai multe comune cu un număr mare de posturi neocupate se află în zonele periferice ale județului, mai ales în cea montană, excepții notabile fiind Baciu, Aiton sau Aghireșu, care se află la o distanță mică de Cluj-Napoca.

Care credeți că sunt motivele neocupării acestor posturi:
– dificultățile în a recruta personal calificat dispus să se deplaseze în zonele mai greu accesibile,
– lipsa resurselor la bugetele locale pentru plata salariilor
– orientarea responsabililor locali către eficientizarea utilizării personalului existent?

Sursa: Planșă proprie realizată pe baza datelor colectate de la primării în anul 2019” arată cei implicați în proiectul Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj.

Depre Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj

În cursul lunii mai 2019, Consiliul Județean Cluj a semnat un contract de asistență tehnică cu Banca Mondială. Scopul acestui parteneriat este de a sprijini Județul Cluj în întocmirea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean. Acest document, care are caracter director pentru toate planurile urbanistice generale ale localităților urbane și rurale, va stabili modalitățile cele mai eficiente în care teritoriul județului poate fi utilizat pentru a găzdui investițiile publice și private orientate către creșterea standardului de viață al clujenilor, a atractivității Clujului pentru investitori, antreprenori și turiști, precum și pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă și incluziune socială. Procesul implică atât colectarea și prelucrarea unor informații primite de la partenerii celor două instituții, precum și o anchetă sociologică în rândul populației județului Cluj, care va fi finalizată până la sfârșitul anului 2019. În luna noiembrie, experții Băncii Mondiale organizează o serie de ateliere de lucru tematice, la care vor fi invitați cei mai relevanți experți din domeniul respectiv, cu scopul identificării unor soluții concrete pentru reducerea disfuncționalităților care au reieșit în urma studiilor de fundamentare.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *