Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

EXCLUSIV Retete de Fericire

Cafenele Clujului

Cafea arabica sau cafea robustă? Bourbon, Typica, Columbiana, Java, Kona, Catuai, Catimor, Mundonovo sau Caturra? Dacă vrem și mai de calitate, Jamaican Blue Mountain, Colombian Supremo, Tarrazú, Guatemalan Antigua sau Ethiopian Sidamo?

Orice tip, orice aromă de cafea o poate încerca astăzi fiecare clujean, la un preț modic sau mai ridicat, Clujul fiind împânzit de sute de cafenele, de la cele de cartier, din zona studențească și până la cele mai prețioase.

Săptămâna trecută Varza à la Cluj ne-a introdus în lumea Surorilor de pe Universității. Acum vă invităm să cunoașteți cele mai de succes cafenele din Cluj-Napoca.

Olivo Caffe & Bistro

Bine recenzată pe Tripadvisor, cu 862 reviews, cu o prezentare excelentă pe propriul site, este una dintre cele mai bune cafenele din Cluj-Napoca, un local care se respectă și care își respectă clientela.

„Ne întâlnim dimineața pentru cafea. Cafea de origine și combinații sofisticate pentru micul dejun. La Olivo, pe lângă sortimentele deosebite de cafea, veți găsi arome nemaiîntâlnite pentru că știm să le punem în evidență prin aproape toate metodele de preparare cunoscute în lume. Totul ca să vă bucurați de gustul autentic și pentru a găsi împreună cele mai echilibrate și sofisticate combinații. Exact pe gustul dumneavoastră” este propria descriere, una chiar decentă.

Cu siguranță că este cafeneaua cea mai cu ștaif de pe Eroilor.

Meron Napoca

Dacă nu ați citit nimic despre geneza Meron, vă invităm acum să-l cunoașteți pe Bogdan Ciocian, fondator al lanţului de cafenele Meron, tânărul care vrea să cucerească piaţa de cafenele din Cluj și nu numai. În 2018, compania a investit circa 500.000 de euro într-o prăjitorie proprie, prin urmare considerăm că povestea din spatele excelentelor cafenele Meron trebuie cunoscută iar interviul din businessmagazin.ro este elocvent.

Poate cel mai cool local Meron din Cluj-Napoca este cel de pe strada Napoca. Angajații sunt deosebit de serviabili și atmosfera este una parcă ușor atlantică, până la urmă poate inspirată și din tradiția bătrânului imobil Hotel New York, din vecinătate.

il Caffé

il Caffé s-a născut în 14 iunie 1995. Tradiție, istorie, calitate și forța de a-și păstra o clientelă serioasă. O recomandăm cu multă căldură.

Am putea să scriem multe despre il Caffé, suntem și subiectivi pentru că suntem clienți/fani/iubim acea cafenea, prin urmare vă redăm manifestul cafenelei:

„25 de ani de prăjit cafea ne-au învățat că există o diferență esențială între calitatea cafelei verzi și cea a cafelei prăjite.

O primă definire se face pe baza unor criterii obiective. Mărimea bobului, densitatea, modul de procesare. Iar acestea sunt doar câteva dintre etapele de evaluare a cafelei verzi.

A doua definire, cea a calității cafelei prăjite, e una profund subiectivă. Pentru că gusturile și aromele oricărei cafele sunt, întotdeauna, o problemă de… gust.

Prin urmare, cel mai des ne punem de acord asupra primei definiri. Și purtăm discuții interminabile despre cea de-a doua.

Adevărul e că lumea celor care prepară cafeaua e aidoma lumii care o bea. E atât de frumoasă, tocmai pentru că e diversă” scrie în manifestul il Caffé.

ROOTS Urban Tastery

Are un grup țintă foarte special și are acel ceva extrem de personal și specific, pe care nu-l poate împrumuta nicio altă cafenea din Cluj-Napoca.

Cafeneaua ROOTS, după cum se autodefinește „reunește pasiunea pentru gust și respectul pentru origini într-un concept local”.

Am văzut în Roots artiști interesanți, jurnaliști cunoscuți, ba chiar și scriitori. Cafeneaua promite mult și are o aromă de mediu creativ, pe care suntem convinși că administratorii încearcă să o cultive. Dar haideți să fim direcți! Este cafeneaua de top a hipsterilor!

Locația este de șapte stele, cafeaua de nouă, prin urmare vă invităm să vă petreceți diminețile și în cafeneaua ROOTS.

Koffer 

O altă cafenea pe care o recomandăm cu drag este cea de pe 21 Decembrie 1989, nr 46/1, o cafenea superbă cu cafea bună 🙂 o locație colorată, vie, cu cărți și pian.

Decorațiunile sunt unice în Cluj-Napoca iar pe tripadvisor.com recenziile sunt foarte bune. Cafeneaua este o îmbinare armonioasă între cărți și cafea, acompaniate de băuturi de calitate.

Mergeți la Koffer prieteni și nu veți regreta. Cafeaua este bună și atmosfera de mitteleuropa.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *