Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Retete de Fericire

Surorile și creativii

O clasă creativă, de studenți, constructori sau wannabe omuleți de afaceri, hipsteri, artiști, profesori, muzicieni, ITiști, jurnaliști, tâmplari, cam orice găsești în Sisters, o cafenea, o comunitate perenă precum nufărul, de unde nu-ți mai vine să pleci sau îți vine mereu să te întorci.

Mai țineți minte că vizavi, în urmă cu câțiva ani, Tavi Hoandră își afișa pantofii kitschioși în vitrina de la Klausenburg? În acel spațiu mirosea urât! Puțeau caracterele… Era o îmbâcseală mucegăioasă de politichie forțată, presă atârnată de contracte la stat și lume bună adusă la etalat.

De ce vă spun asta? Pentru că acel local nu era o comunitate și pentru că oricât de vechi și de comune ar fi mesele și scaunele din Sisters, atmosferea este ceea ce contează, bunul simț al patronilor…

Da, patronii contează, cele două oltence, una din Turceni, alta din Craiova, care au dat lovitura la Cluj și care muncesc cot la cot cu angajatele și angajații lor. Oana și Augusta, două fete al dracului de faine și simple.

Dar să revenim, strada Universității a prins viață, un corp social viu, de când creativii din Sisters (și să fim generoși, parțial și Insomnia) înfrumusețează serile de vară prin voie bună și muzică faină.

Sisters este manifestul clasei creative din Cluj și locul unde poți să bei o cafea bună simțindu-te ca acasă, un ultim spațiu sincer din centrul Clujului, al celor care zâmbesc, iubesc și crează cu poftă idei și povești încântătoare.

Să ne legăm bicicletele și inimile la Sisters.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *