Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Agora

Eckstein-Kovács Péter despre achitările găștii din Țăndărei: Magistrații implicați în cauză, fie din lipsă de profesionalism sau din altă cauză, i-au lăsat nepedepsiți pe răufăcători

Țăndărei, decembrie 2019, România țară membră UE și NATO.

160 de copii romi, găsiţi la cerşit în Anglia, au fost traficaţi de inculpaţi de o rețea complexă din Țăndărei. După mai mulți ani, justiția română dă un verdict șocant: Cei 25 de inculpaţi din dosarul Ţăndărei au fost achitaţi definitiv, luni, de Curtea de Apel Târgu-Mureş.

Această decizie a fost contestată de mai multe ONG-uri din țară și din străinătate, care solicită prin intermediul unei petiții online, demisia procurorului care a instrumentat dosarul Țăndărei. Asociațiile cer fie demisia, fie excluderea din magistratură a acestuia.

Eckstein-Kovács Péter, om politic de etnie maghiară din România, de profesie avocat, fost membru al Uniunii Democrate Maghiare din România și vicepreședintele platformei liberale din această formațiune, fost președinte al Comisiei Juridice a Senatului României, a comentat la rându-i situația, prezentând ridicolul deciziei: „Țăndărei. Cam 200 de copii săraci au fost frustrați de copilărie, școală și șansa unei vieți decente. O gașcă de răufăcători – nu pot spune infractori, căci au fost achitați – s-au îmbogățit,vizibil și de pe luna, vezi palatele, de pe urma exploatării tip sclavie a minorilor obligați la furt și cerșit. Magistrații implicați în cauză, fie din lipsă de profesionalism sau din altă cauză, i-au lăsat nepedepsiți pe răufăcători. Vede tot omul, vede presa, vede comunitatea internațională. Răul e deja făcut, dar sunt posibilități legale de a intra în legalitate/normalitate. Sărbatori fericite”.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *