Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

EXCLUSIV Retete de Fericire

Cum pot creşte satele noastre fără să-și piardă identitatea, fără să-și piardă farmecul?

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, un tip vizionar am spune noi, de bun simţ, ne explică pe o reţea de socializare cum pot creşte satele noastre fără să-și piardă identitatea, fără să-și piardă farmecul.

Arhitectul ne prezintă ca studiu de caz planificarea unei dezvoltări a comunității din satul Copăceni prin intermediul unor terenuri pentru locuințe ce urmează a fi concesionate/atribuite.

„Cum pot creste satele noastre fără să-și piardă identitatea, fără să-și piardă farmecul? Ce poate rezulta în urma unei planificări care pornește de la comunitatea?

Planificarea rurală începe sa devina un subiect atractiv și calitatea acesteia este un factor important în creșterea armonioasă a satelor și comunităților locale. Când ma gândesc la ceea ce poate însemna o dezvoltare a unei locuiri noi la sate așa mi-l imaginez. Asta este direcția pe care cred ca ar trebui să o abordam, îmbunătățim, îmbrățișam. Ca un spațiu pentru comunitate și nu o impartire topografica bazata pe maximul de ocupare posibila.

Exemplu prezintă planificarea unei dezvoltări a comunității din satul Copăceni prin intermediul unor terenuri pentru locuințe ce urmează a fi concesionate/atribuite. Discutam de parcele de minim 900 mp, spatii verzi dedicate, zone dedicate pentru servicii și bineînțeles infrastructură.

Mulțumesc domnului primar Călin Fărgaciu pentru ca planificați satul în spiritul comunității. Mândru de d-voastră! Așa Da! Frumos exemplu! Frumoasă viziune! Felicitări!” a postat Salanţă pe o reţea de socializare.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *