Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

EXCLUSIV

Cristi Danileț a anunțat lasarea unui ghid practic de educație politică: „Elevul și Legea”

Judecătorul clujean Cristi Danileț, extrem de activ în a explica abuzurile politicienilor contra magistraților și a legilor justiției, a anunțat lansarea unui ghid practic de educație politică: „Elevul și Legea”

„Azi a venit de la tipografie noul ghid de educație juridică intitulat „Elevul și Legea”. Profesorii care predau această materie îl vor primi gratuit pentru elevii lor, de la asociația VeDem Just. Ghidul poate fi procurat de oricine in format pdf, gratuit, de pe siteul dedicat programului de educație juridică” a anunțat Danileț.

La rându-i, asociația VeDem Just a comentat lansarea ghidului: „Asociația VeDem Just anunță apariția unei noi ediții a ghidului de educație juridică.

Nu întâmplător, el apare cu ocazia celebrării pe 20 noiembrie în acest an a 30 de ani de la adoptarea Convenției ONU privind drepturile copilului.

Ghidul a fost completat de autor cu noi secțiuni și a fost actualizat potrivit legislației în vigoare la data de 1 octombrie 2019. Această a patra ediție poartă numele „Elevul și Legea”.

Așa cum am promis la începutul anului, elevii de la școlile și liceele care au solicitat materia „educație juridică” ca opțional în anul școlar 2019-2020 vor primi în mod gratuit aceste cărți. Primele pachete vor pleca în urma unui simplu mesaj expediat la office@vedemjust.ro de către profesorul care predă această materie.

Celelalte cărți vor fi distribuite de voluntarii noștri sau asociați, în cadrul orelor de educație juridică nonformală pe care le ținem în învățământul preuniversitar la solicitarea elevilor, a cadrelor didactice sau a părinților”.

Cristi Danileț este fost membru CSM între ianuarie 2011- ianuarie 2017, ales din partea Judecătoriilor. Înainte de anul 2011 a activat la instanțele din Cluj și Oradea, ultima funcție obținută fiind aceea de vicepreședinte al Judecătoriei Oradea. Cristi Danileț a fost de asemenea membru în echipa ministrului de Justiție Monica Macovei, fiind și fondatorul SoJust. În prezent este judecător la Tribunalul Cluj.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *