Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Agora

Daniel Buda: Acordul cu Mercosur nu prezintă garanții suficiente astfel încât interesele fermierilor și consumatorilor din UE să fie apărate!

Europarlamentarul Daniel Buda atrage atenția cu privire la Acordul cu Mercosur, după ce în această seară a participat la reuniunea comună a Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, Comisiei de mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și a Comisiei de Dezvoltare, unde a avut loc audierea publică pe tema ”Sustenabilitatea agriculturii europene în ce privește impactul potențial pe piață al acordului Mercosur”.

Buda apreciază că acordul nu prezintă garanții suficiente astfel încât interesele fermierilor și consumatorilor din UE să fie apărate!

„Am discutat de-a lungul timpului, pe bună dreptate, de soarta fermierilor. Din toate dezbaterile pe care le-am avut, nimic nu m-a convins de faptul că fermierii din UE nu vor avea de suferit de pe urma acestui acord. Este clar că discutăm de un sistem care nu poate fi controlat, nici sub aspectul consumului de antibiotice, hormonilor de creștere, nici în ceea ce privește folosirea de îngrășăminte chimice. Iar toate aceste condiții și standarde, fermierii din UE trebuie să le respecte.

Daniel Buda, europarlamentar și președinte PNL Cluj

Ținta finală până la urmă vor fi consumatorii. Din nefericire, ei vor fi obligați să consume carne care nu este suficient de bine verificată din punct de vedere al trasabilității, al conținutului de hormoni, antibiotice. Cu puțin timp în urmă, am avut o dezbatere în Comisia AGRI în care vorbeam de importurile din Brazilia de carne stricată. Deci, iată că nu am avut serviciile atât de bine puse la punct încât să prevenim aceste lucruri. Nu avem nicio garanție că lucrurile nu vor fi la fel și în ce privește carnea provenită din statele Mercosur” a intervenit Daniel Buda în timpul dezbaterii.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *