Varză à la Cluj

Capra şi varza s-au împăcat.

Cultură

Delecroix este tabu: Amendamentele lirice

Medeea Iancu. Vă spune ceva numele? La 92,5672% dintre clujeni nu și cu această ocazie îi și invităm pe ignoranți să nu ne mai citească scrierile!

Medeea Iancu este poetă, regizoare și activistă pentru drepturile femeilor. A debutat editorial cu volumul „Divina Tragedie”, apoi, în 2015, a urmat volumul „Cîntarea care a biruit toate cîntările”. A mai publicat poeme în: revistele Timpul, Tomis, Tiuk, Viaţa românească, Tribuna, Dacia literară, Helikon, Familia.

O poetă a șocat România cu un poem feminist

De curând, poeta a anunțat o nouă apariție „Delecroix este tabu: Amendamentele lirice”: „Multe mulțumiri Nicoletei Esinencu pentru splendidul text de pe copertă. Info despre lansare, în curînd” a ținut să anunțe poeta pe o rețea de socializare.

Pe copertă, poeta redă un scurt prolog: „Eu sînt împotriva literaturii – împotriva literaturii ca violenţă ură./ Împotriva literaturii ca umilire și batjocură / Împotriva literaturii ca obiectificare a/Femeii. Sînt împotriva literaturii care promovează/^Femeia este poezie” Sînt împotriva literaturii care hărţuieste./Sînt împotriva literaturii homofobe. împotriva literaturii care linguşeşte. /Sînt împotriva literaturii corupte. Sînt împotriva literaturii oportuniste, / împotriva literaturii fake feministe./Sînt împotriva literaturii generaţiei mizerabiliste”.

Simt nevoia unui Jack fără gheață. Tipa asta este chiar grea când scrie. Abia aștept cartea.

1 COMMENTS

  1. Promovare narcisistă, cică e impotriva literaturii oportuniste dar ea e produsul tipic al oportunismului ideologic ambalat in avangardă. Un marketing isteric ca să deschizi cartea și să vezi niște versuri chinuite scrise de cineva acrit de viață care face pe revoluționara. Seriously.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *